Eregl Eregli Demir Ve Celik Fabrikalari T.a.s.`nin 20. 04.1998 Tarihli Ozel Durum Aciklamasina Ek Olarak Borsa Baskanligi’nca Ist

Bigpara Haber
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu’nun Seri: VIII No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir. Bugun SPK Baskanligi’na ve IMKB`na yapmis oldugumuz aciklamaya istinaden IMKB`nca talep edilen ek bilgiler asagida verilmektedir. a) Konu ile ilgili bildirimlerimizin farkliligi, aciklamaya esas konunun 17.04.1998 tarihi itibariyle olusmus olmasindan kaynaklanmaktadir. Bilindigi gibi Dunya Gazetesi`nde yayinlanan haber 15.04.1998 tarihlidir. Bu tarih itibariyle Sirketimizce yapilan aciklama dogrudur. Bugunku aciklamamiza esas teskil eden niyet mektubu (protokol), aciklamamizda belirtildigi gibi 17.04.1998 tarihinde ve aksam saatlerinde parafe edilmistir. Ve aciklamamizda belirtildigi uzere taraflarin yetkili organlarinin kararina vabestedir. Bu konuda alinacak yonetim kurulu karari bilahare tarafiniza gonderilecektir.
b) Sozkonusu yatirimin yeni bir ortaklik biciminde yapilmasi sozkonusu olup sermaye yapisi asagidaki sekilde olacaktir. Erdemir % 50, Kibar Holding % 30, Borusan % 20Ortak yatirimin Karadeniz Eregli`de yapilmasi planlanmistir. Ancak nihai karar fizibilite asamasinda verilecektir. Tesisin sabit yatirim bedeli ve sermayesi fizibilite calismasi neticesinde belirlenecektir. Toplam yatirimin % 60`i ozkaynaklardan karsilanacaktir."(IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri