Eregl Eregli Demir Ve Celik Fabrikalari T.a.s.`nin 19. 04.1999 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Dunya Gazetesi`nde yeralan "Erdemir`de Firin Dondu" baslikli habere iliskin olarak 12.04.1999 tarihinde yapmis oldugumuz MA- 12.1.1/346-3347 sayili aciklamamiza ilave olarak ortaklarimizin ve yatirimcilarimizin bilgilendirilmeleri bakimindan asagidaki aciklamanin yapilmasi gerekli gorulmustur.
Sirketimizin II. yuksek firini Zubeyde`de meydana gelen ariza ongorulen sureden once giderilmis ve celikhaneye sicak maden gonderilmeye baslanmistir. Konuya iliskin basin bulteni asagiya cikarilmistir.
Zubeyde Tekrar Faaliyete Gecti
Bir sure once periyodik bakim icin kontrollu olarak durusa alinan II. yuksek firin Zubeyde tekrar faaliyete gecti.
Bir sure once periyodik bakim icin kontrollu olarak durusa alinan II. yuksek firin Zubeyde, 15 Nisan`dan itibaren calikhanaye dokum gondermeye baslayarak, tekrar faaliyete gecti. Bilindigi gibi; bakim sirasinda firin icindeki tuyerlerden ikisinin arizali oldugu tespit edilmis ve tuyer degistirme prosesi nedeniyle periyodik bakim uzatilmisti.
19 Nisan itibariyla 1000 ton kapasite ile calisan Zubeyde`nin bu hafta sonuna kadar kademeli olarak tam kapasiteye ulasmasi bekleniyor.
Zubeyde`nin bir suredir devam eden onarim calismalari, Erdemir isci, formen ve muhendislerinin takim ruhu ve isbirligi icerisindeki ozverili calismalariyla, 2 vardiya halinde ve 24 saat kesintisiz olarak surdurulerek, planlanan sureden once tamamlandi.
Uretim kampanyasinin sonuna yaklasan II.Yuksek Firin`da refrakter asinmalari sebebiyle arizalanan tuyerler sokulerek degistirildi. Sogutma donanim sistemlerinin, dokum deligi ve dokum kanallarinin bakimi yapildi.
2000 yilinin ilk aylarinda tam re-line gecirmesi planlanan Zubeyde, tekrar faaliyete alinirken; Erdemir`in nihai mamul uretimi planlandigi sekilde yuruyor." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri