Eregl Eregli Demir Ve Celik Fabrikalari T.a.s.`nin 04. 08.1998 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Konu: Dunya Gazetesi`nin 4 Agustos 1998 tarihli Levent Akbay imzali "Erdemir`i Kurtarma Operasyonu Yetmedi" konulu haber ile ilgili Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri: VIII, No: 20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
1) Erdemir sac fiyatlari yazida bahsedilen 100 $ degil 200 $`in altina bile hicbir zaman dusmemistir.
2) Musterisi belli olmayan stoklarimiz sadece 87 bin tondur. Slab stoklarimiz ise bakima alinacak Ayse yuksek firinin 80 gunluk eksikligini tamamlayacak kadar olup yazida bahsedilen 1 milyon tonluk stok tamamen gercek disidir.
3) Kapasite kullaniminin %60 oldugu tamamen gercek disidir. Bu yilki uretim hedefimiz 2.8 milyon ton olup, Temmuz sonu itibari ile uretimimiz 1.5 milyon tonla butcenin % 106 ustunde seyretmektedir
4) Sirketin 5 trilyon zararda oldugu haberi gercek disidir. Haziran sonu itibari ile sirket zararini kapatmis, Temmuz sonu itibari ile vergi oncesi 3 trilyon kar beklenmektedir
5) Kurtarma operasyonu diye adlandirilan kararname Avrupa Toplulugu`nun zaten uygulamakta oldugu ve kalitesiz celigin damping yolu ile Turkiye`ye girisini kisitlayan ancak 450.000 ton gibi oldukca buyuk bir tonaja musade veren ayrica devlet alimlarini ve tesvikli alimlari hic kisitlamayan bir kararnamedir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri