Erdoğan: Yanlış anlaşıldım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide B planı açıklamasının yanlış anlaşıldığını ifade etti...

Bigpara Haber

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti öncesinde havalimanında açıklamalarda bulunurken, ekonomide B planı açıklamasının yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Erdoğan, Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin giderek genişlediğini belirtirken, Ocak-Kasım döneminde 34 milyar euro ticaret gerçekleştiğini ve ticaret hacminin 2013 için 36 milyar euroya ulaşacağını ifade etti.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Avrupa Birliği (AB) tam üyelik görüşmeleri için Almanya`dan destek isteyeceğini dile getiren Erdoğan, AB üyeliği konusunda güçlü irademiz sürüyor dedi ve vize muafiyeti konusunu kısa sürede aşmayı umduklarını belirtti. Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bölgesel konuları da görüşeceklerini hatırlattı.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

İran konusuna dair açıklamalarda da bulunan Erdoğan, bu ülkeye uygulanan yaptırımlar sonucunda ticaretin 13.5 milyar dolara gerilediğini vurgularken, ticaret hacminin 2013 yılında yüzde 35 düşüş gösterdiğini belirtti. Erdoğan İran ile petrol ve doğal gaz ithalatı hakkında çalışmaların devam ettiğini hatırlatırken, fiyatlar konusunda Enerji Bakanlığı`nın çalıştığını ve vergi konusunda anlaşma imzalamak üzere görüşüldüğünü ifade etti.

Diğer Politika Haberleri