Erdoğan Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya'ya hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu

Bigpara Haber



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya'ya hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında da konuştu.

İşte Erdoğan'ın faiz indirimi hakkındaki açıklamaları...



Bir defa bu indirimi yeterli bulmamız mümkün değil. Merkez Bankası verilen mesajlardan nasibini almış değil. Bu indirimin yeterli olamayacağını söylerken olaya politika faizi açısından bakamamak lazım. Vatandaşı aldatmanın anlamı yok. Bu faizle yatırım yapmak mümkün değil. Bu faiz inmesi lazım ki girişimci yatırım yapabilsin. Bizim şu an 158 milyar dolar ihracatımız 170’e doğru tırmansın. Ne kadar ucuz üretim yapabilirsek iç piyasada da imkânlarımız artacaktır.

Şu andaki açıklamayı asla kabul edilebilir bulmuyorum. Bazı arkadaşlarımız çok bilimsel açıklamalar da yaptı. Merkez bankası yaptıklarıyla eleştirilemez değildir, yanlış adımlar attıkça bu eleştirileri de alacaktır. Bu konuda cumhurbaşkanı olarak bu hassasiyeti sürdüreceğim. Sayın Başbakan başta olmak üzere ilgili arkadaşlarımla görüşmelerimi paylaşacağım. Canımı yakan konulardan biri de bu yüksek faiz uygulamasıdır.

Diğer Genel Haberleri