Erdoğan, Köşk`e çıktı

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni hükümetin listesini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer sunmak için Çankaya Köşkü`ne çıktı

Bigpara Haber
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni hükümetin listesini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer sunmak için Çankaya Köşkü`ne çıktı. Erdoğan, daha önce bugün Cumhurbaşkanlığı Köşkü`ne çıkmayacağını söylemişti.

Erdoğan, 58. hükümetin Başbakanı Abdullah Gül ve bazı bakanlarla birlikte cuma namazını Meclis Camii`nde kıldılar. Çıkışta gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Erdoğan, kabine konusu görüşmek üzere Çankaya Köşkü`ne çıkmayacağını belirtmişti.

Erdoğan ve Gül, diğer soruları yanıtsız bırakarak yeniden AKP genel merkezine dönmüşlerdi. Başbakan Abdullah Gül, bir süre sonra AKP genel merkezinden ayrılarak Başbakanlık Merkez Binası`na geçti. Gül, gazetecilerin hükümeti kurma çalışmalarına ilişkin soruları üzerine, ``Ben bir şey söyleme durumunda değilim`` dedi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in Erdoğan`ı saat 16.30`da kabul edeceği açıklandı. Çankaya Köşkü`ndeki kabulde, Erdoğan`ın 59. hükümetin listesini Cumhurbaşkanı Sezer`e sunması bekleniyor. .(hurriyetim)

Diğer Politika Haberleri