Erdoğan`dan itidal çağrısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya`nın Ludwigshafen kentinde yangında 9 Türk`ün hayatını kaybettiği evde incelemelerde bulundu

Bigpara Haber

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya`nın Ludwigshafen kentinde yangında 9 Türk`ün hayatını kaybettiği evde incelemelerde bulundu.



CNNTURK

Başbakan Erdoğan, temaslarda bulunmak ve Münih Güvenlik Politikaları Zirvesi`ne katılmak üzere geldiği Almanya`da, 9 Türk`ün öldüğü Ludwigshafen kentinde yangın çıkan eve geldi.
 
Erdoğan`a, eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ve Ludwigshafen Eyalet Başbakanı Kurt Beck de eşlik etti.
 
Evin karşısındaki parkta toplanan Türk vatandaşlarının, Almanca Dün Yahudiler, Bugün Müslümanlar, Sevgili Başbakanım Hoşgeldiniz, Bizi Unutmayın, Dün Solingen, Bugün Ludwigshafen, Yarın ?, Hitler Yalnız Değildi, Koch Da yazan dövizler açtıkları görüldü.
 
Erdoğan, yangında 9 Türk vatandaşın öldüğü binada, Ludwigshafen Eyalet Başbakanı Kurt Beck ve Göçten Sorumlu Bakan Maria Böhmer ile incelemelerinin ardından çevrede toplanan Türk vatandaşlara hitap etti.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya`nın Ludwigshafen kentinde yangında 9 Türk vatandaşının öldüğü binadaki incelemelerinin ardından, Acımız büyük, milletçe acımız büyük ama görüştüğüm Alman dostlarım `Bizim de acımız büyük` diyorlar dedi.
 
Ludwigshafen Eyalet Başbakanı Kurt Beck ve Göçten Sorumlu Bakan Maria Böhmer`in konuşmalarını anımsatan Erdoğan, İnanıyorum ki aynı acıyı onlar da bizimle paylaşıyor dedi.
 
Erdoğan, Değerli kardeşlerim bu olay esnasında gerek Alman polisi, gerek Alman itfaiyesi elinden gelen gayreti göstermişler. Bizim tabii beklentimiz, arzumuz bütün incelemelerin, araştırmaların hassasiyetle soruşturulmasıdır dedi.
 
Erdoğan, bu olay sırasında Alman polisi ve itfaiyenin çalışmalarına vurgu yaparak, olayın daha da büyük acıyla sonuçlanmasını engellediklerini söyledi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk ve Alman medyasına da seslendi. Her iki ülkenin medyasına `Türk ve Alman dostuluğunu pekiştirin` çağrısı yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye ve Almanya arasındaki dostluğu yok edecek yazıları yer verilmemesini istedi.

Diğer Genel Haberleri