Erdoğan`dan işadamlarına NATO çağrısı

Bigpara Haber
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün akşam Başbakanlık Konutu`nda yemek verdiği Türkiye`nin önde gelen işadamlarından haziran ayında İstanbul`da yapılacak NATO zirvesine katkılarını istedi.

Erdoğan, zirveyi Türkiye`nin tanıtımı için büyük şans olarak nitelerken, yemeğe katılan işadamları da zirve için seferber oldu. Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, İngiltere Başbakanı Tony Blair`in de aralarında bulunduğu 62 ülkenin devlet ve hükümet başkanları ile 3 bin 500 resmi katılımcı ve bir o kadar da basın mensubunun zirve için İstanbul`a geleceğini anımsattı. Bu boyuttaki bir uluslararası organizasyonun Türkiye`nin ve toplantının yapılacağı İstanbul`un tanıtımı için çok büyük bir şans olduğunu vurgulayan Erdoğan, ‘‘Biz bu toplantı için hükümet olarak hiçbir şeyi esirgemeden elimizden geleni yapacağız. Ancak, özel sektörün de bu organizasyona katkısı yabancı katılımları çok etkileyecektir’’ dedi.

İşadamlarından yapabilecekleri katkılar konusunda işbirliği isteyen Erdoğan, ‘‘Zirvenin, AB`den tarih alma dönemine denk gelmesi de bizim için çok önemli. İyi bir tanıtım şansı yakalayabiliriz. Bunu iyi kullanmalıyız’’ diye konuştu.

Başbakanlık`taki yemeğe, Mehmet Ali Yalçındağ, Ferit Şahenk, Mehmet Nazif Günal, Mehmet Durmaz, Mehmet Emin Karamehmet, Ömer Sabancı, Turgay Ciner, Nihat Özdemir, Saffet Ulusoy, Rifat Hisarcıklıoğlu, Abdülkadir Konukoğlu, Ömer Dinçkök ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Erdoğan`ın bazı danışmanları ve bazı ülkelerin büyükelçileri katıldı.

Hangi işadamı ne destek verecek

Tuncay Özilhan (Anadolu Grubu): 100 bin dolar.

Saffet Ulusoy (Ulusoy Grubu): Zirveyi organize edelim.

Mehmet Ali Yalçındağ (Doğan Medya Grubu): Zirve için özel İngilizce gazete çıkaralım.

Bülent Eczacıbaşı (Eczacıbaşı Grubu): İstanbul Kültür Vakfı`yla ortak etkinlik düzenleriz.

Aldülkadir Konukoğlu (Sanko Grubu): Zirveye gelenlere bornoz veririm.

Nihat Özdemir (Tekel Alkol`ün yeni patronu): Şarap veririz.

Ferit Şahenk (Doğuş Holding): Zırhlı otomobil verelim.

Ali Kibar (Assan Hyundai): Otomobil tahsis ederiz.

Ömer Sabancı (TÜSİAD Başkanı-Sabancı): Sabancı Müzesi`nde zirveye katılanlara yemek verelim.

Başbakan’a iki katlı yaşgünü pastası

50. yaşgününü dün kutlayan Başbakan Erdoğan`a işadamları, iki katlı doğumgünü pastasıyla sürpriz yaptı. Erdoğan, pastanın kestiği ilk dilimini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu`yla paylaştı.

Diğer Politika Haberleri