Erdoğan`dan büyüme açıklaması

Başbakan, Almanya ziyaretinde Türkiye’nin 2013’ü yüzde 3,8 büyümeyle kapattığını söyledi

Bigpara Haber

Başbakan, Almanya ziyaretinde Türkiye’nin 2013’ü yüzde 3,8 büyümeyle kapattığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Almanya ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son dönemde Türkiye’de yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, 2013 yılında ekonomik büyümenin yüzde 3,8 civarında olacağını söyledi.

Erdoğan, “Dünyada özellikle 2012 – 2013 değerlendirdiğimizde bir ekonomik krizin olduğu ortada. Bu kriz esnasında Türkiye mali disipliniyle zaten bu ekonomik krize, aynı şekilde krize giren bir ülke olarak bu süreci yaşamadı. Bizler istikrar ve güven sayesinde aynı kararlılıkla yüzde 4 gibi bir büyümeyi ortalama olarak bu 2013’ün ilk üç çeyreğinde yakaladık, dördüncü çeyrek için kesin sonuçları bilmiyoruz ancak geçen yılı 3,8 ile tamamlayacağımızı zannediyorum" dedi.

İLK 5 ARASINA GİRECEK

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Erdoğan, Türkiye`nin bu rakamla OECD ülkeleri arasında en yüksek büyümeyi yakalayan beş ülkeden biri olacağını söyledi. Orta Vadeli Program`da GSYH büyümesi 2013`te yüzde 3,6, 2014`te yüzde 4, 2015`te yüzde 5, 2016`da yüzde 5 olarak öngörülmüştü.

YOLSUZLUK YANLIŞ TESPİT

Başbakan 17 Aralık`ta başlayan yolsuzluk operasyonuyla ilgili olarak, "Bir şeyi özellikle ifade etmem lazım. Bu son 17 Aralık’ta yaşanan olaylarla ilgili çok ciddi dezenformasyonun etkisi altında olduğunuzu görüyorum. Türkiye’de bir yolsuzluk olayının olduğu, bunu eğer kişisel olarak değerlendiriyorsan bu ayrı bir konudur. Ama bunu yönetimde bir yolsuzluk olayı olarak değerlendirirseniz bu yanlış bir tespittir” şeklinde konuştu.

Diğer Politika Haberleri