Erdemir`den Yüksek Kaliteli Galvanizli Saç Üretimi

Bigpara Haber


ZONGULDAK (A.A) - 13.11.2000 - Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş`de (ERDEMİR), yüksek kaliteli galvanizli sac üretileceği bildirildi. A.A muhabirinin Erdemir Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yılda 250 bin ton üretim planlanan yüksek kaliteli galvanizli sac üretim tesisinin 2001 yılı Temmuz ayında ticari işletmeye alınması öngörülüyor. Kapasite Artırım Modernizasyon (KAM) tamamlama yatırımları kapsamında yürütülmekte olan Sürekli Galvanizleme Hattı projesinde tesis binalarının bu yılın Mart ayında tamamlandığını anlatan yetkililer, şunları söyledi:

İnşaatları devam etmekte olan ekipman temelleri ve elektrik odaları ise Ağustos ayında tamamlanarak ekipman montajına hazır duruma getirildi. Yoğun bir tempoda sürdürülen ekipman ve malzeme sevkiyatlarına paralel olarak, yılın Eylül ayı başından itibaren ekipman montajı çalışmaları başlatıldı. Ekipman montajının 7 ay gibi kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Ayrıca, proje çerçevesinde ilgili ERDEMİR personelinin teknik eğitimine yönelik programlar sürdürülüyor.

Yetkililer, inşaat sektörü için genel kullanım amaçlı sacın yanında Türkiye`de ilk kez üretilecek olan ve özellikle otomotiv ile beyaz eşya sektörünün ihtiyaç duyduğu galvanizli sac üretiminin hayata geçecek olmasının memnun verici olduğunu kaydetti.

Diğer Piyasa Haberleri