Enerjide Tasarruf Toplantısı

Bigpara Haber

Başbakan Bülent Ecevit talimatıyla oluşturulan Enerji Tasarrufu İzleme ve Değerlendirme Komisyonu ilk toplantısını bugün yapıyor. Uygulamaya konan tasarruf önlemlerinin, sonuçlarının masaya yatırılacağı toplantıda, krizin kesintilere yol açıp açmayacağı tartışılacak.

Enerji krizinin baş göstermesinin ardından Başbakan Bülent Ecevit`in imzasıyla yayımlanan bir genelgeyle oluşturulan Enerji Tasarruf İzleme ve Değerlendirme Komisyonu, çalışmalarına başlıyor.

Enerji alanında faaliyet gösteren TEAŞ, TEDAŞ, DSİ, BOTAŞ ve TKİ Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla Çarşamba günü ilk toplantısını yapacak olan komisyon, uygulamaya konan tasarruf önlemlerinin sonuçlarını ele alacak. Komisyon, ekim ayının başından bugüne kadar geçen sürede sağlanan enerji tasarrufu ile hedeflenen miktarı karşılaştıracak ve bir değerlendirme yapacak.

İzleme Komisyonu`nun hazırlayacağı raporlar doğrultusunda, Enerji Bakanı Cumhur Ersümer`in, hassas dönem olarak kayıtlara geçirdiği ekim-mart ayları arasında kalan dönemde elektrik kesintisi yapılmadan atlatılması için tasarruf önlemlerinin yetip yetmeyeceği tartışılacak.

Enerji kriziyle birlikte Başbakan Ecevit imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olarak yayımlanan genelgede, elektrik tasarrufuna gidilmesi talimatı verilmişti. Bu bağlamda, başta kamudaki çalışma saatlerinin değiştirilmesi olmak üzere bir çok önlem yürürlüğe konulmuştu. (ANKA)

Diğer Piyasa Haberleri