Enerjide İş-Tim Formülü

Bigpara Haber


Maliye Bakanlığı, GSM`de olduğu gibi enerji dağıtım ihale bedellerine ait KDV için de taksitlendirme imkânı tanıyacak.

Enerji dağıtımı ihalelerinin KDV`ye tabi olması yönündeki Maliye Bakanlığı görüşü ile ortaya çıkan sıkıntı, İş-Tim`in GSM`de KDV ödemesine benzer bir formülle çözülecek. KDV`lere taksitlendirme imkânı tanınacak.

Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu tarafından yapılan incelemede,
enerji dağıtım ihalelerinin de KDV`ye tabi olacağı yönündeki tespitinden sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, KDV ödemesinin enerji dağıtım özelleştirmelerini tehlikeye sokacağını açıklamıştı. Ersümer, Maliye Bakanı Sümer Oral ile de görüşerek, sorunun çözüme kavuşturulmasını istemişti.

Maliye Bakanlığı, konuyu yasal yönden yeniden değerlendirmeye alırken, enerji dağıtım ihalelerinin KDV`ye tabi olacağı yönündeki kararını değiştirmedi. Ancak, GSM 1800 KDV ödemesine benzer bir yöntemle, KDV`nin taksitlendirilebileceği yönünde bir esneklik oluştu. Maliye Bakanlığı görüşünün, enerjide ödemelerin çoğunlukla peşin olacağını dikkate alarak, yalnız taksitli ödemelerde değil, peşin ödemelerde de KDV`nin birkaç taksite bölünebileceği yönünde olacağına dikkat çekiliyor. İş-Tim`de önce, tüm ihale bedeline ilişkin KDV`nin sözleşmeden önce imzalanmasını isteyen Maliye Bakanlığı, KDV`nin iki taksitte alınmasını kabul etmişti. (Radikal)

Diğer Piyasa Haberleri