En doğru bilen uzmanların dolar kuru tahmini

2014`te dolar kurunun kaç olacağını en başarılı tahmin eden analistlerin yıl sonu hedefi

Bigpara Haber
Dolar kurunu bu yıl en başarılı şekilde tahmin eden analistlere göre lirada yaşanan Seçim rallisi bitti.

Seçime son bir ay kala, değer kazanmaya başlayan lirada yükseliş sonunda gelindi. Bunun en önemli nedeni de yatırımcıların dikkatlerini AKP’nin zaferinden tekrar şirketlerin ödemeleri gereken döviz borcuna çevirmeleri oldu.

Bloomberg’te yer alan habere göre Przemyslaw Kwiecien,  liranın ikinci çeyrekte dolar karşısında yüzde 1,1 değer kaybedeceğini ve yılı da benzer seviyelerinden tamamlayacağını öngördü. Varşova merkezli X-Trade Brokers Dom Maklerski  şirketi ekonomisti olan Kwievien, 2014’ün ilk çeyreğinde tahminleri en isabetli uzman oldu.

DOLAR KURUNU CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN...

Türk lirada yaşanan değer kaybı, Merkez Bankası verilerine göre toplam döviz borcu Şubat’ta 198,3 milyar olan Türk şirketlerini zorlayacak.
Bloomberg’ün yaptığı ankete katılan 26 uzmana göre kur yılın ilk yarısını dolar karşısında 2,24’ten tamamlarken yılı da 2,25’ten kapatacak.

Bir diğer başarılı lira analisti olan Kopenhag merkezli Danske Bank’ın ekonomisti Lars Chritensen’e göre de liranın dolar karşısında çok şansı bulunmuyor. Bloomberg’ün yaptığı en başarılı lira tahmincileri listesinde 3. sırada yer alan Christensen de liranın son çeyrekte 2,20’ye ineceğini söyledi.

HABERİN İNGİLİZCE ORİJİNALİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Diğer Döviz Haberleri