Elit Çikolata Rusya`da üretime başlıyor

Bigpara Haber
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, şirketi Elit ile çikolata ve şekerleme ihracatı yaptığı Rusya`da yatırımcı oldu.

Hammadesi Elit Çikolata ve Şekerleme Sanayi A.Ş. tarafından karşılanacak olan Karadeniz sahiline yakın Krasnodar`da 1.5 milyon dolarlık yatırımla kurulan fabrikanın bu ay sonunda üretime başlaması bekleniyor.

Elit ve 2 yerli ortakla gerçekleştirilen yatırımla, bitkisel yağlı ürünlerin üretimi gerçekleştirilerek Rus iç pazarına sunulacak.

Elit Çikolata ve Şekerleme Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tanıl Küçük, iç pazardaki ağırlığının yanı sıra dış pazarlara da yönelen Elit‘in ürünlerinin başta Avrupa olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edildiğini bildirdi.

Küçük, Rusya ağırlıklı çikolata ve şekerleme dağıtımı yapan ‘‘OOO Elit 1924’’ adlı şirketin, hammaddesi Elit`ten sağlanan 4-5 marka tablet çikolata yarattığını ifade ederek, şunları kaydetti:

‘‘O iş gelişti. Sonunda Krasnodar`da bir çikolata fabrikası kurmaya karar verdiler. Bizim de ortak olmamızı istediler. Sonuçta Elit‘in ortaklığında yurtdışında bir yatırım gerçekleşmiş oluyor. Bu ay sonunda üretim başlayacak ve ilk ürünler piyasaya çıkacak. Bu ürünler bitkisel yağlı tablet çikolata ama fabrika kakao yağlı ürünleri de yapabilecek kapasitede. Rusya‘da şu anda bitkisel yağlı ürün çok daha fazla ilgi görüyor. İleride kakao yağlı ürün de yapacağız.’’

Yeni yatırımın ortaklık yapısı hakkında bilgi verirken, ‘‘Rusya`da bizim gönderdiğimiz hammaddeyi ithal eden OOO Elit 1924 şirketi, Rus ortaklar ve Elit hissesi’’ diyen Küçük, Rus iç piyasasına yönelik yeni yatırım için hammaddenin Türkiye’den gidiyor olmasının Elit`in ihracatına katkısı olacağını dile getirdi.

Diğer Genel Haberleri