Elektrik zammı haftaya kaldı

Güler, elektrik zammıkonusunda çeşitli hesaplar yaptıklarını, zam konusunun bir hafta içinde netleşeceğini belirtti

Bigpara Haber

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik zammı  konusunda çeşitli hesaplar yaptıklarını, zam konusunun bir hafta içinde netleşeceğini belirtti.



RADİKAL

Güler elektrik üretiminin dağıtımla eşzamanlı özelleştirilmesini ve rehabilite et-yap-işlet modeli çerçevesinde gerçekleştirilmesini düşündüklerini söyledi.

Enerjide arz güvenliği, enerji yatırımları, özelleştirme ve fiyat tarifesi konularını görüşmek üzere ekonomik koordinasyondan sorumlu Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında Enerji Bakanı Hilmi Güler, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile ilgili kamu kuruluşlarının yöneticileri toplandı. Bakanların katıldığı bölüm 2,5 saat sürdü, toplantı daha sonra Güler başkanlığında bürokratlarla devam etti.

Toplantının ardından açıklama yapan Güler, bir soru üzerine bürokratların tarife değişikliği dahil her şey üzerinde son düzenlemeleri yapacaklarını kaydetti. Güler elektrik zammı ile ilgili olarak, Enerji Bakanlığı`nda, TEDAŞ`da, Hazine`de hesaplar yapıldı. Ama değerlendirilip tek bir biçimde açıklanacak hale gelmedi. Devlet Bakanı Şimşek ve Başbakan ve görüşeceğiz dedi. Toplantının zam toplantısı olmadığını dile getiren Güler enerji sektöründe yapılması gerekenlerin ele alındığını ifade etti.

Vetolu nükleer enerji yasası Meclis`e geliyor

BOTAŞ`ın vergi borçları konusunda Bakan Unakıtan ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Güler, böyle bir görüşmenin olmadığını belirtirken, bütün KİT`lerin belediyeler ile kamu kuruluşları ile alacak verecek durumu olduğunu, ama enerji KİT`lerinin bir nakit akışı sorunu olmadığını savundu. Güler bir soru üzerine 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iki maddesi veto edilen nükleer enerji yasasının Meclis açıldıktan sonra yeniden ele alınacağını söyledi.

Diğer Genel Haberleri