Elektrik Tamam, Gaz Beklemede

Bigpara Haber
Ersümer, Rus Başbakan`la yaptığı görüşmede, Rusya`dan ithal edilen elektrik miktarının ayda 100 milyon kilowatsaate yükseltilebileceği konusunda mutabakata vardıklarını, ek doğalgaz konusundaki görüşmelerin ise devam ettiğini söyledi.


RUSYA Federasyonu, Türkiye`ye yaptığı elektrik ihracatını artırıyor. Resmi ziyaret için Türkiye`de bulunan Rusya Federasyonu Başbakanı Mikail Kasyanov ile görüşen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ersümer, ``Rusya, Gürcistan ve Türkiye üçlü bir anlaşmaya varabilirse, miktarın ayda 100 milyon kilowatsaate yükseltilebileceği konusunda mutabakata vardık. TEAŞ yetkilileri ve Rus elektrik şirketleri ile görüşmelere devam edilecek`` dedi. Bakan Ersümer, Rusya`nın kasım ayından itibaren ilave ne kadar gaz verebileceği konusunda ise, bu ülkenin üst düzey temsilcileriyle görüşmeye devam ettiklerini söyledi.


ERSÜMER`in verdiği bilgiye göre, Başbakan Kasyanov, özellikle Ukrayna geçişinde yaşanan bazı problemleri öne sürerek, konuya sıcak bakmadı. Samsun`a geçerek, doğalgaz boru hattı inşa alanında yapılan çalışmaları da inceleyen Kasyanov, ``Mavi Akım`ın en önemli özelliği, uluslararası bir konsorsiyum olması nedeniyle, diğer ulusların ilgisini çekmesidir. Bu nedenle Mavi Akım projesi tüm dünya tarafından tanınıyor. Herkesin, hikaye dediği proje gerçek oldu`` diye konuştu. Kasyanov, tüm banka konsorsiyumları ile gerekli anlaşmaların yapıldığını, 3. etap çalışmaların aralıkta başlaması için hiçbir engel bulunmadığını söyledi. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Piyasa Haberleri