El-Erian`dan faiz yorumu

PIMCO`nun CEO`su El-Erian, Fed`in QE`yi önümüzdeki ay azaltsa da faizleri en azından 2016`ya kadar yükseltmeyeceğini öngördü

Bigpara Haber

PIMCO`nun CEO`su El-Erian, Fed`in QE`yi önümüzdeki ay azaltsa da faizleri en azından 2016`ya kadar yükseltmeyeceğini öngördü.

Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO`nun CEO`su Muhammed El-Erian, Fed`in önümüzdeki aydan itibaren tahvil alımlarını azaltabileceğini, ancak faizleri en azından 2016`ya kadar artırmayacağını öngördü.

Los Angeles Times gazetesinin haberine göre bir ekonomik konferansta konuşan El-Erian, federal hükümetin ekonomiyi destekleyici adımlar üzerine karar almayı  beceremediğini, bu nedenle de toparlanmanın devam etmesi Fed`in devrede olmak zorunda olduğunu söyledi.

El-Erian, bunun da merkez bankasının federal fonları en azından 2016`ya kadar yüzde 0-0.25 ile rekor düşükte tutacağı anlamına geldiğini belirtti.

Fed büyük ihtimalle hedef seviyeyi işsizlik oranı yüzde 6.5`a düşünceye kadar sürdüreceğini söylemişti. İşsizlik Temmuz`a yüzde 7.4`te seyrediyordu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

El-Erian, Fed`in yakın zamanda tahvil alımlarını azaltacağı söylentileriyle faizlerin artmasıyla bilrikte merkez bankasının artık genişlemeci tutumunun tutumunu koruyacağını vurgulayacak ileriye dönük rehberlik kullanması gerektiğini söyledi.

Fed`in tahvil alımlarını azaltılmasından konuşmaya başladığı dakikada faizler arttı. Şu an piyasa Eylül gibi tahvil alımlarının azaltılmasını fiyatlamış durumda diyen El-Erian, Fed`in daha önce denenmemiş deneysel politikalar uyguladığını belirtti.

İş hayatında vakit nakitse, Turkcell EkipMobil ve Akıllı Araç hizmetinizde!

Diğer Faiz Haberleri