"Ekonomik toparlanma hızlanacak"

Fischer, "ABD'de ekonomik toparlanma ikinci yarıda hızlanacak" dedi.

Bigpara Haber

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, ABD'de istihdam artışının sağlam olduğunu ve ekonomik büyümenin yılın ikinci yarısında bir toparlanma göstermesini beklediğini söyleyerek, merkez bankasının Aralık ayında bir faiz artışına doğru ilerlediği sinyalini verdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası tarafından düzenlenen yıllık toplantılarda eski ve şu anki merkez bankası yetkilileri, akademisyenler ve düzenleyicilerin bulunduğu bir gruba yaptığı konuşmada ABD'nin "tam istihdama yakın" olduğunu söyledi.

Fischer, "İstihdam artışındaki sağlam yükseliş ve hanehalkı gelirleri ile yüksek tüketici güveninden dolayı tüketim yılın ikinci yarısında büyümeyi desteklemeye devam edecektir" dedi.

Haberin Devamı

Toplantının basına kapalı olmasına rağmen Fischer'in açıklamaları Fed tarafından yayımlandı.

FAİZ KADEMELİ ARTIRILACAKTIR

Fischer, Eylül ayında faiz artırmama kararının kılpayı alındığını ve genel olarak istihdamda daha fazla ilerleme gösterilmesi amacıyla verildiğini belirtti. Fischer, "Federal faiz oranlarında kademeli bir artış, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde para politikasını tarafsız bir noktaya getirmek için uygun olacaktır" ifadelerini kullandı.

Diğer Ekonomi Haberleri