Ekonomik Reform Hazir.

Bigpara Haber
Hukumet, ekonomiye nefesaldirmak icin Vergi Yasasi`Nda bir dizi degisiklige gitme karari aldi ve `ekonomik istikrar rpaketi`ne son seklini verdi. Pazartesi gunu yapilacak Bakanlar Kurulu`nda ekonomik onlemler ve vergi yasasindaki degsik ele alinacak. Dunya Bankasi ve Japon Eximbank`dan saglanan 450 milyon dolarlik kredinin de ihracati tesvik etmek icin kullanilmasi da benimsendi. Emlak vergisinde yeniden beyanname verme imkani getirilmesi ve Emlak sahiplerinin belirlenen takvim icinde daha once bildirdikleri emlak bedellerinde degisiklik yapabilmeleri ongoruluyor. Boylelikle emlak satislarinda da canlilik saglanmasi hedefleniyor. Yuzde 25 olan gecici kurumlar vergisinin de yuzde 20`ye cekilmesi dusunuluyor.
Bugun uc liderin aciklayacagi tedbirler paketi ile su duzenlemelerin getirilmesi bekleniyor:
-`Mali Milat` ve `Nereden buldun` gibi konuda yeni duzenlemeler yapilacak. Mevduat faizleri ve Pesin vergi duzenlenecek. Mali milat uygulamasinin kaldirilmasi ve yeni takvim belirlenmesi ongoruluyor.
-Yapilan hazirliga gore, `Nereden buldun` sorusu da kaldiriliyor. Vergi yasasi`na gore, 2 bin yilinda, yapilacak tum harcamalar siki kontral altina alinacak ve supheli durumlarda `Nereden buldun` diye sorularak kaynak arastirmasi yapilacakti. Ancka bu duzenlemelerin para piyasalarini olumsuz etkiledigi ve yatirimlarin onunde engel olarak ortaya ciktigi yorumlari yapiliyordu.
-Pesin vergide beyanname suresi de 3 aydan 6 aya cikariliyor. Yeni duzenleme yasama gecerse, 6 ayda bir olmak uzere yilda iki kez beyanname verilecek ve pesin vergi odemesi, 6 aylik beyanname suresini izleyen ay icinde olacak. Buna gore, 3 ayda bir alinan pesin vergi suresi dolayli olarak 7 aya cikarilmis olacak. (SABAH)

Diğer Genel Haberleri