`Ekonomik krizden herkes etkilenir`

Bigpara Haber
Uluslararası Para Fonu`na (IMF) göre, sanayileşmiş ülkelerle gelişmekte olan ülkeler arasında, ekonomik krizin yayılması açısından bir `ayrışma` bulunmuyor. Hindistan`a yaptığı üç günlük ziyarete konuşan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, ABD`de çıkan bir ekonomik krizin, gelişmekte olan ülkeleri etkilemeyeceği yolundaki hipotezin yanlış olduğunu söyledi. Strauss-Kahn, nasıl mali sektör ile reel sektör arasında bir ayrışma yok ise sanayileşmiş ülkelerle yükselen piyasalar arasında da bir ayrışma olamayacağını kaydetti. Dominique Strauss-Kahn, ABD`deki ekonomik yavaşlamanın ciddi olduğunu belirterek, bu yavaşlamanın bir süre daha devam edeceğine işaret etti.

Çin, Rusya, Hindistan dengeler
Bazı ekonomistlerin hipotezine göre, ekonomiler artık birbirine bağlı olmaktan çıktı ve aralarında bir çeşit ayrılma (decoupling) oluştu. Buna göre ABD`de bir sıkıntı yaşansa bile örneğin Çin`in, Hindistan`ın ve Rusya`nın büyümesi bundan fazla etkilenmeyecek ve bu ülkelerin ekonomilerindeki gelişme Amerikan ekonomisindeki gerilemeyi dengeleyerek dünyada bir daralma yaşanmasının önüne geçecek.

`ABD`deki yavaşlama önemli`
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, ABD ekonomisinde önemli bir yavaşlama olacağını ve bunun bir süre devam edeceğini belirtti.
IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, ABD`deki yavaşlama hem önemli olacak hem de bir süre devam edecek açıklamasında bulundu. IMF, global kredi piyasalarında devam eden çalkantının etkisiyle geçen ay dünya genelinde büyüme tahminini düşürmüş ve ekonomik faaliyetlerin daha yavaşlayabileceği uyarısında bulunmuştu. Uluslararası Para Fonu 2008 yılı büyüme beklentisini yüzde 4.4`ten yüzde 4.1 seviyesine indirmişti.

Diğer Genel Haberleri