Ekonomi yönetimi faiz için ikiye ayrıldı

Ekonomi yönetiminin önde gelen isimleri, Merkez Bankası’nın faiz indirmesi için ikiye ayrıldı

Bigpara Haber


Ekonomi yönetiminin önde gelen isimleri, Merkez Bankası’nın faiz indirmesi için ikiye ayrıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci faizlerin yüksek olduğunu savunurken, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Merkez Bankası’na destek verdi.

Başbakan Erdoğan, dün Meclis’te yaptığı grup toplantısında Merkez Bankası’nı faizleri sadece yarım puan indirdiği için “Sen bizimle dalga mı geçiyorsun” sözleriyle eleştirirken, bugün de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Başbakan’ın çıkışını destekledi.

“Aşırı değerli lira riski var, faizler yüksek” diyen Bakan Zeybekci, faiz konusundaki görüşlerini söylemelerinin Merkez Bankası’na baskı olmadığını savundu.



DİĞER CEPHE

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dün yaptığı konuşmasında “Kurumlar ana ilkelerinden taviz vermediği sürece önümüz açık” sözü üstü kapalı olarak Merkez Bankası’na arka çıktığı yorumlarına neden oldu.

Bugün de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha açık bir şekilde Merkez Bankası’na sahip çıktı “prensip olarak Merkez Bankası'nın politikaları üzerine yorum yapmadım. MB'nin bağımsızlığı, kredibilitesi Türk ekonomisinin geleceği açısından çok önemli. MB konusunda Başbakan Yardımcısı Babacan ile aynı görüşteyim”

Diğer Genel Haberleri