Ek vergi yasa tasarısı çıktı

Vergi paketi kurumlar vergisi beyannamelerinden 12 milyon lira, KDV beyannamelerinden ise 2.5 milyon lira alınmasını öngörüyor

Bigpara Haber
Liderler Zirvesi’nden, ek gelir sağlayıcı, ‘Mini Vergi Paketi’ çıktı. Koalisyonu oluşturan partilerin Genel Başkanları’nın dün akşam yaptıkları toplantıda, TBMM üyelerinin seçim bölgelerindeki çalışmalarına başlamalarından önce yasalaştırılması gereken tasarıların ele alındığı belirtilerek, 17 yasa tasarısına öncelik verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Vergi paketi kurumlar vergisi beyannamelerinden 12 milyon lira, KDV beyannamelerinden ise 2.5 milyon lira alınmasını öngörüyor. Her türlü telefonlardan 1.5 milyon lira, motorlu taşıtlardan 12`şer milyon lira, vadeli mevduat ve repo hesaplarından da 1`er milyon lira ek vergi alınması hükme bağlanıyor.

Diğer yandan, iç hat uçak biletlerinden 1 milyon lira alınması kararlaştırılırken, noter işlemleri, kira kontratları, özel uçak ve helikopter kiralamaları, gümrük idarelerine verilecek olan beyannameler ile tapu işlemlerinden de ek vergi alınması öngörülüyor. (tradecnet.com)

Diğer Genel Haberleri