Egyo Egs Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.s.`nin 25.10. 1999 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Konu: Izmir Dunya Ticaret Merkezi.
Izmir Dunya Ticaret Merkezi Projemiz (Guc Yapi Ins. Gayrimenkul Yatirim Tic. A.S. ile % 50`ser hisseyle adi ortaklik olarak) ile ilgili 3. idare mahkemesinde acilan (Esas No: 1998/458, Karar No: 1999/784) dava ozet olarak asagidaki gibi sonuclanmistir.
Nazim Imar Plani`nda "Otel ve Kongre Merkezi" olarak belirlenen kosullu alanin, 26.12.1999 tarih ve 5/335 sayili Izmir Buyuksehir Belediye Meclisi karari ile "Kosullu Ticaret Alani"na donusturulmesine iliskin Nazim Imar Plani tadilati isleminin iptaline ve anilan tasinmazin ucuncu sahislara ve insaat ruhsati verilmesi isleminin iptaline iliskin davanin davacilarin dava acma ehliyeti bulunmadigindan reddine karar verildi. Izmir Buyuksehir Belediyesi soz konusu mahkeme kararini 1 ay icinde temyiz edebilir.
Ayrica Guc Yapi Ins. Gayrimenkul Yatirim Tic. A.S. ve EGS Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.S. ortakligi bilirkisi raporuna bir ay icinde itiraz edecektir. Imar plani tadilatinin ise ilk belediye meclisi toplantisinda gorusulmesi gerekmektedir. Bu gelismelerin isiginda Izmir Dunya Ticaret Merkezi Projemiz ya eski hali ile devam edecek; yada gozden gecirilerek yeni imar plani cercevesinde gerekli duzeltmeler yapilarak devam edilecektir ve gelismeler aninda ve dogru olarak duyurulacaktir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri