EGS Holding, E-Ticaret Yapacak Portal Oluşturuyor

EGS, e-ticaret yapacak ve 1,100 firmayı kapsayacak bir portal oluşturmak için hazırlık yapıyor.

Bigpara Haber

-Egs Holding, E-Ticaret Yapacak, Bin 100 Firmayı Kapsayacak Portal Oluşturuyor -Egs Holding Başkanı Turhan: -Değişim 2000 Adını Verdiğimiz Proje, Türkiye`de Değil, Dünya`da İlk Olacak -Portalımız, Türkiye`nin Tekstil İhracatını Artıracak

İZMİR (A.A) - 08.11.2000 - EGS Holding A.Ş.`nin, e-ticaret yapacak ve bin 100 firmayı kapsayacak bir portal oluşturmak için hazırlık yaptığı bildirildi. EGS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Turhan, tekstil ürünleri satışı yapılan tek tek firmalara ait e-ticaret siteleri bulunduğunu, ancak bu boyutta bir organizasyonun bulunmadığını söyledi. A.A muhabirine yaptığı açıklamada, çok ortaklı bir şirket olan EGS`nin, sektöründe sağladığı başarı ile dünyada bir model oluşturduğunu ve ABD üniversitelerinde ders konusu olduğunu ifade eden Turhan, Değişim 2000 adını verdiğimiz proje, Türkiye`de değil dünyada ilk olacak. İnanıyoruz ki, başka sektörlere, başka ülkelere de örnek olacak. E-ticaret girişimimiz de ABD üniversitelerinde ders olarak okutulacak dedi.

Tekstil portalının, EGS grubu şirketlerinden E-Park tarafından gerçekleştirileceğini kaydeden Turhan, şu bilgiyi verdi: EGS Holding ortaklarının tek bir omurga üzerinde e-ticaret yapmalarını sağlayacak E-Park şirketimiz, kendi alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Computer Associated ile stratejik görüşmelerini sürdürmektedir. Ortaklık çalışmaları tamamlandıktan sonra Şubat ayı sonunda Türkiye`nin ilk çok ortaklı tekstil portalı faaliyete geçecektir. Proje, Türkiye`nin tekstil dış ticaretine büyük katkı yapmaya adaydır.

Portalın bin 100 firmayı bünyesinde toplayacağını, bu yönüyle bir eşinin olmayacağını vurgulayan Turhan, şöyle konuştu: EGS Grubu, 2000 yılının ilk 10 ayında 650 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yıl sonunda 750 milyon doları aşmayı hedefliyoruz. Portalımız, grubumuzun ve Türkiye`nin tekstil ihracatını artıracak. Projemizin işleyişi görüldükten sonra diğer sektörlerde de benzer girişimlerin ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz. Münferit e-ticaret sitelerinin yanında, geniş kapsamlı portalların ortaya çıkmasında öncülük edeceğimize inanıyoruz.

Diğer Genel Haberleri