Egs Holding: E-Park 2001’de Faaliyette

Bigpara Haber

Elektronk ticarette gelecek gören firmalardan biri de EGS Holding. Şirket bu amaçla çok önemli bir proje üzerinde çalışıyor. Bu proje hem holdingin ortakları hem de grup için çok önemli. EGS Holding’in, bütün ortaklarına elektronik ortamda itcaret olanağı sağlayacak E.-park projesinin 2001 yılı başında hayata geçirilmesi planlanıyor.

EGS Holding Yönetim kurulu Başkanı Hasan Turhan, projede bugüne kadar grubun yazılım şirketinde çalışan personelden faydalanıldığını belirterek, projenin ana hatları konusunda şu bilgileri veriyor: “Bu proje EGS ortaklarının tümüne elektronik ortamda ticaret olanağını getirecek. Ortaklarımız internet ortamında iletişim kurarak, yurtiçi ve yurtdışındaki müşterileriyle olan ticareti internet ortamında yapabilecekler. Projeyi CEA şirketinin stratejik işbirliği ile yürütüyoruz. Şu anda şirketlerimiz birer birer omurgaya dahil oluyorlar.”

İhracatını artıracak: Şubat 2001’de EGS’nin portalı tamamlanmış olacak. Bu proje EGS ve ortaklarının ticareti artıracağı gibi, Türkiye’nin tekstil ihracatındaki performansını olumlu etkileyecek bir proje olarak tanımlanıyor. Dünyada artık klasik usullerle ticaret devrinin sona erdiğini söyleyen Hasan Turhan, ‘Malınızı çantınıza koyup, tek tek müşterileri dolaşma devri sona erdi. Bütün dünya elektronik ticarete dönüyor. Yeni dönem bu, buna erişebilenler satış yapabilir ve satışlarını artırabilirler’ diyor.

Hasan Turhan , bu şirketle ilgili olarak konuşurken, yeni ekonominin en önemli özelliklerinden biri olan ‘yaratılan değer’ üzerinde durarak şunları söylüyor: ‘Bizim için bu projede asıl önemli olan ortaklarımızın ticaret hacimlerini geliştermek ama, yeni ekonomi şirketlerinde yaratılan değer önemli ve bizim bu projeyle minimum 500 milyon dolar değerinde bir şirket yaratacağız.” Bu portalda yalnızca EGS ortakları değil, elektronik ticaret yapmak isteyen bu tür şirketler de yer alabilecekler.

EGS Holding E-Park’ı faaliyete geçtikten bir yıl sonra halka açmayı planlıyor. (PARA-BORSAMARKET)

Diğer Piyasa Haberleri