EGS 0.50’lik Bir Artış Kaydederek İkinci Sırada

EGS Yatırım B Tipi Değişken Fonun 10 Aylık Getirisi Yüzde 35.18

Bigpara Haber

Yatırım fonlarındaki düşüşler piyasanın taban yapmasıyla birlikte devam etmekte. A tipi yatırım fonları düne göre–2.42 değer kaybederken; B tipi yatırım fonları ise- 0.15’lik bir düşüş yaşadı.

Yatırımcılara yüksek fakat riskli bir getiri sağlayan menkul kıymet yatırım fonlarının portföy dağılımları ağırlıklı olarak ters repoya doğru hareket etmekte. Sermaye Piyasası Kurulu verilerine göre sayıları toplam olarak 267 olan A ve B tipi yatırım fonlarında ters repo oranı yüzde 60 , hisse senedi payı yüzde 18 olurken devlet tahvili ve hazine bonosunun ağırlığı yüzde 20 olarak gerçekleşti. Diğer değerlerin payı ise yüzde 2 olarak ölçüldü.

A tipi fonların portföy dağılımları ekim sonu itibariyle yüzde 50 hisse senedinden ; yüzde 37 ters repodan ve yüzde 12 tahvil ve bonodan oluştu. B tipi fonların portföy dağılımları ise ekim sonu itibariyle yüzde 72 ters repo ; yüzde 25 tahvil ve bono ; yüzde 1 hisse senedi içerdi.

B tipi katılma belgeleri içerisinde en çok değişken fonların ön plana geçtiğini görüyoruz. EGS Yatırım B Tipi Değişken Fon gün içerisinde düne göre 0.50’lik bir artışla ikinci oldu. Diğer değişken fonların genelinde de düne göre bir artış gözlendi.

Sabit getirili menkul kıymetlere yatırım yapmayı tercih eden yatırımcılar için sunulmuş bir alternatif yatırım aracı olan B Tipi Değişken fonlar, nakde dönüşümü kolay ve az risk içermesi açısından talep görmekte. Portföyün genel yapısı ağırlıklı olarak devlet tahvili, hazine bonosu , repo ve altın gibi yatırım araçlarından oluşmakta. Hisse senedi düzeyi minimum düzeyde.

EGS Yatırım B Tipi Değişken Fonun 10 Aylık Getirisi Yüzde 35.18

30 Aralık 1998 yılında halka arz edilen fonun portföyü yüzde 1 devlet tahvilinden ; yüzde 16 hisse senedinden ; yüzde 83 repodan oluşmakta. 10 aylık bir dönemi içeren 1 Ocak 2000 ile 31 Ekim 2000 arasında fonun net getirisi % 35.18’dir.



Diğer Genel Haberleri