Egebank yöneticileri dolandırıcılıktan yargılanacak

Bigpara Haber
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nca hazırlanan iddianamede, Egebank`ın yönetiminin, 21 Aralık 1999 tarihinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na (TMSF) devredilmesinden sonra yapılan incelemelerde, bankanın Bankekspres ile back to back denilen kredilendirme işlemleri gerçekleştirdiğinin anlaşıldığı belirtiliyor. Bu kredilendirme işlemleri sırasında, 2 bankanın bağlı bulundukları grupların, şirketlerine karşılıklı kredi kullandırdığı kaydedilen iddianamede, bu işlemler sırasında kaynak aktarımı, vade, tutar ve faiz oranının aynı olduğu ifade ediliyor. Bankekspres`in Hileli hareketlerle hataya düşürüldüğü, gerçekte var olmayıp kağıt üzerinde gözüken hayali şirketlere kredi vermesi sağlanarak 8 trilyon 314 milyar lira zarara uğratıldığı vurgulanan iddianamede, bu durumdan sorumlu olan, Egebank`ın o dönemdeki yöneticileri Yahya Murat Demirel, Şükrü Esat Erkuş ve Ali Ertunç Yalçın`ın, dolandırıcılık suçundan 4.5 ile 7.5`ar yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ahmet Ulucak, sanık Yahya Murat Demirel`in, Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından talimatla alınan ifadesinin mahkemeye ulaştığını tutanağa geçirdi. Demirel`in ifadesinde, Bankekspres ile Egebank arasındaki kredi işlemlerinde yönetim kurulu başkanı sıfatıyla herhangi bir talimatı, imzası ya da kaydı bulunmadığını belirterek, Demirel grubu olarak belirtilen şirketlerle de bir ilgilerinin olmadığını söylediği bildirildi.


GÜRELİ; OLAY AYDINLATILMALI.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Nail Güreli, Kasırga Operasyonu kapsamında Ankara`da tutuklu bulunan Egebank`ın eski sahibi Yahya Murat Demirel`in bir gazeteciye iş takibi karşılığı 1 milyon dolar verdiği şeklindeki iddianın, çok ciddi ve vahim olduğunu belirterek, Söz konusu edilen kişinin gazeteci kimliği varsa şiddetle kınarız, cemiyetimiz üyesi ise tüzüğümüz uyarınca gerekeni yaparız dedi. Güreli şunları söyledi; Gerek bakan, gerek bu konuda bilgisi olan öteki kişiler, olayın aydınlatılmasına yardımcı olmalıdır. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Genel Haberleri