Ecevit Üzüldü

Bigpara Haber
Cumhurbaşkanı`nın affı veto etmesine üzüldüğünü belirten Başbakan Bülent Ecevit, hükümetin bundan sonraki tavrının ne olacağı konusunda liderlerle görüşüp karar vereceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in veto kararını makamında öğrenen Başbakan Bülent Ecevit, `son derece üzgün olduğunu` açıkladı. Ümitlerini bu affa bağlayanların hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Ecevit, Affın eşitliğe aykırı yanları olabilir. Ama her zaman eşitlik adaletli değildir. dedi.

Sezer`in veto gerekçesini okuduktan sonra Başbakanlık`tan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Ecevit, Cumhurbaşkanı Sezer af tasarısını veto etti, ne düşünüyorsunuz? şeklindeki bir soru üzerine, Çok üzgünüm. Benim üzgünlüğüm önemli değil. Türkiye`de pek çok insan da üzgün. Uzun zamandan beri umutlarını affa bağlamış olanlar üzgün. Onların yakınları çoluk çocukları bu affı bekliyorlardı. Hasretle bekliyorlardı. O bakımdan onlar adına da çok üzgünüm. karşılığını verdi.

`Halkın çoğunluğunun affı istemediği` görüşüne de katılmadığını dile getiren Ecevit, şunları kaydetti: Gerçi deniyor ki `halkın büyük çoğunluğu bu affa karşı`. Ne kadarı karşı, ne kadarı karşı değil, bunu bilemeyiz. Çünkü sessiz çoğunluğun evinde faks ve internet yok. Onlar beklentilerini, isteklerini yönetime kolay kolay iletemezler. Kimse milletin şu kadar kesimi bu affa ümit bağlıyor, kimi karşı diye düşünme hakkına sahip değildir.

En kısa zamanda zirve

Ecevit bundan sonrasına ilişkin bir soru üzerine en kıza zamanda liderlerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacaklarını söyledi. Ecevit, Hiçbir veto gerekçesine katılmıyor musunuz? şeklindeki bir soruya ise, Uzun bir gerekçe, tam okuyamadım. Ayrıntılarıyla incelemek gerekir. cevabını verdi. Ecevit, veto sonrası Sezer`le görüşmediğini de sözlerine ekledi.(ZAMAN)

Diğer Politika Haberleri