Ecevit:Avrupa, Türk Ulusunu, Kendi Güdümüne Alamaz, Yıldıramaz

Bigpara Haber
-Başbakan Ecevit: - Avrupa, Türk Ulusunu, Kandırmacalarla, Baskılarla, Dayatmalarla, Etnik Lobilere Veya Bölücü Akımlara Destek Olmakla, Kendi Güdümüne Alamaz, Yıldıramaz

ANKARA (A.A) - 22.11.2000 - DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, Avrupa`nın, Türk Ulusunu, kandırmacalarla, baskılarla, dayatmalarla, etnik lobilere veya bölücü akımlara destek olmakla, kendi güdümüne alamayacağını, yıldıramayacağını bildirdi. Ecevit, partisinin grup toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Avrupa`nın yalnızca AB üyesi ülkelerinin olmadığını belirterek, Avrupalılık da, Avrupa Birliği üyelerinin tekelinde değildir dedi. Türklerin yaklaşık 600 yıldır Avrupalı olduğunu kaydeden Ecevit, şunları söyledi: Türkiye, 1949`dan beri Avrupa Konseyi`nde üyedir. 1952`den beri NATO üyesidir. 1963`den beri Avrupa Birliği`nde ortak üyedir. 1995`den beri Batı Avrupa Birliği`nde ortak üyedir. 6 Mart 1995`den beri Avrupa Birliğiyle Gümrük Birliği ilişkisi içindedir. 10 Aralık 1999`dan beri de Avrupa Birliği`nde üye adayıdır. Türkiye, Avrupa Birliğiyle böylesine çok yönlü ve çok boyutlu ilişkiler içindeyken, hiçbir güç onu Avrupa`dan veya Avrupalılıktan koparıp soyutlayamaz.

-YUNANİSTAN`IN KAPRİSLERİ...-

Avrupa Birliği`nin Kıbrıs`ta istediği uzlaşının yolunun, Kıbrıslı Türkleri baskı altına alıp Rum egemenliğine sürüklemek olamayacağını vurgulayan Ecevit, bunun yolunun, Kıbrıs`ta iki ayrı bağımsız devlet bulunduğu gerçeğini içlerine sindirmekten geçtiğini bildirdi. Ecevit, Ege sorununu hakça çözüme ulaştırmasının yolunun da Yunanistan`ın kaprislerine boyun eğmek değil, onu Türkiye ile uygarca bir diyaloga yöneltmek olduğunu ifade etti.

-CAHİLCE LAFLAR EDİLİYOR-

Türkün tarihinin de gününün de geleceğinin de Avrupa`dan ve Avrupalılıktan dışlanamayacağını bildiren Ecevit, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasını şöyle tamamladı: Ve Avrupa, Türk Ulusunu, kandırmacalarla, baskılarla, dayatmalarla, etnik lobilere veya bölücü akımlara destek olmakla, kendi güdümüne alamaz veya yıldıramaz. Avrupa Parlamentosu`nda Türkiye konusunda cahilce laflar ediliyor. Kıbrıs`ta barışın güvencesi olan Türk Ordusu (İşgalci) diye suçlamaya kalkışılıyor. Türkle Kürdün ayrılmaz bir bütün olduğunu kavrayamadıkları için kimi Avrupa Parlamentosu sözcüleri, Türkiye bağlamında, Korsika ve Bask benzetmeleri yapmaya kalkışıyorlar. Çoğunluğun ayrılmaz bir öğesi olan yurttaşlarımızı (Azınlık) gibi göstermeye uğraşıyorlar. Türk Ulusunun bu tür hezeyanlara karnı tok, kulakları tıkalıdır. Türk`ün Avrupalılığında da böyle saçmalıkların yeri yoktur.

Diğer Politika Haberleri