E-Finans Egg Müşteri Çoğalttı

Bigpara Haber
İngiliz online bankası Egg, müşteri sayısının her geçen gün arttığını ve piyasa beklentileri doğrultusunda büyümeye devam ettiğini duyurdu. 1 Ekim - 11 Aralık tarihleri arasında internet üzerinde 141 bin yeni kayıtlı müşteri edindiklerini açıklayan bankanın, böylece toplam müşteri sayısı 1.33 milyona ulaştı. Egg, üçüncü çeyrekte ise portföyüne 120 bin 260 yeni müşteri eklemişti.


HİSSELERİ DÜŞÜYOR;

Çoğunluk hissesine İngiliz sigortacılık devi Prudential`ın sahip olduğu Egg, iki yıl önce faaliyete başlamıştı. Internet bankacılığı yapmak üzere kurulan banka, haziran ayında ise halka açılmıştı. Tanınmış İngiliz bankaları ile sanal ortamda rekabet etmeye çalışan bankanın hisseleri yatırımcılar arasında pek de rağbet görmüyor. Çarşamba gününü 117 penyden kapatan Egg, hisseleri 160 peny olan arz fiyatının altında işlem görmeye devam ediyor.


CEPTEN YİYORLAR;

Klasik bankaların yanı sıra İngiltere`de faaliyet göstermeye başlayan diğer bankalarda Egg`in önüne birer engel olarak çıkmaya başladı. Özellikle diğer online kuruluşlar olan Cahoot ve Intelligent Finance Egg`i zorluyor. Henüz yatırımlar sürdüğü için kara geçmeyen bu bankalar cepten yemeyi sürdürüyorlar. Nitekim Egg, 1 Ekim - 11 Aralık tarihleri arasında banka için harcanan miktarın 154 milyon pounda gerilediğini duyurdu. Bu rakam üçüncü çeyrekte 443 milyon pound olarak gerçekleşmişti. Fon pazarlaması, sigortacılık ve hisse alım satımı konusunda hizmet veren Egg, 2001 yılının ilk çeyreğinde ev kredisi ve sigortası alanında da faaliyet göstermeyi planlıyor. Ekim ayında sitelerini ziyaret eden müşteri sayısının yüzde 46 oranında arttarak 754 bine ulaştığını söyleyen banka yetkilileri, üçüncü çeyrekteki zararlarının ise 34.4 milyon pound olduğunu kaydettiler. (FİNANSAL FORUM)

Diğer Genel Haberleri