DYP TBMM Seçiminde Şaibe Var

Bigpara Haber
-``TBMM başkani seçimine şaibe düşmüştür`` -``mhp`yi bu milletin elinden sandikta kimse kurtaramaz``


ANKARA (A.A) - 20.10.2000 - DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci, ``TBMM Başkanı seçimine şaibe düştüğünü`` iddia etti. Ekinci, DYP Genel Merkezi`nde düzenlediği basın toplantısında, sözde Ermeni Soykırımı Karar Tasarısı`nın, ABD yönetiminin baskısı sonucu geri çekilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TBMM Başkanı seçimini ve koalisyonun durumunu değerlendiren Ekinci, Meclis`te bugüne kadar eşine rastlanmayan bir seçim yaşandığını ifade ederek,
Meclis Başkanı seçimine şaibe düşmüştür dedi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın`ın, TBMM Başkanı seçimiyle ilgili olarak ``ANAP`tan jest bekledik. Bu jest gelmeyince biz harekete geçtik ve sonucu aldık`` dediğini kaydeden Ekinci, Aydın`a, ``Bakanlıkta işleri olan müteahhit kökenli DYP`li ve ANAP`lı milletvekillerini tek tek arayarak oy istediniz mi?`` sorusunu yöneltti. Aydın`ın bu sorunun yanıtını gecikmeden vermesini isteyen Ekinci, sözlerini şöyle sürdürdü: ``Eğer milletvekillerini aradıysa bakanlıktan derhal istifa etmesi lazım. (Aramadım, görüşmedim) diyorsa, konuştuğu bu isimleri açıklamak benim boynumun borcudur. Bu görüşmeleri yaptıysa skandaldır. Ecevit`e soruyorum: Koalisyon adabı ne getirdi? Koalisyon adabı, demokrasiye, siyasi adaba, özgür iradeye berbatlık getirdi.`` Ekinci, TBMM Başkanı seçiminde Ömer İzgi`nin 264 oy aldığına da dikkati çekerek, bunun ``hükümetin güvenoyu alamadığı`` anlamına geldiğini savundu.



-``DYP KOALİSYONUN İÇİNDE OLMAYI İSTER Mİ?``-

Bazı MHP`li milletvekillerinin, DYP`lilere ``Biz koalisyonda ANAP`ın yerine DYP`yi alacağız`` senaryosunu aktardıklarını öne süren Ekinci, şunları kaydetti: ``DYP, böylesine beceriksiz, böylesine halkı inim inim inleten bir koalisyonun içinde olmayı ister mi, mümkün mü? Ama bu senaryoları ürettiler ve konuştular. Sanırım, MHP`liler Sayın Ecevit`in heykelini dikecek. Koalisyon adabı parlamentoyu 2`ye böldü. Şimdi parlamentoda 2 kanat olmuştur. Biri demokratik sol nasyonalsosyalist parti, bir de sağ partiler. Bir diğer deyimle, demokratik sol ve Bahçeli sol bir kanat ve sağ partiler diğer kanat.`` Hasan Ekinci, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı`nın yaptığı yaklaşık 1 katrilyon liraya yakın bedelli ihalelere belli kişilerin çağrıldığını ve devletin 200 trilyon lira zarara uğratıldığını da iddia ederek, bu konuyla ilgili dosyayı Cumhurbaşkanı`na ve Başbakan`a göndereceğini, konunun Devlet Denetleme Kurulu ile Başbakanlık Teftiş Kurulu`nca soruşturulması gerektiğini söyledi. Özgür iradenin, ``geçmişte olduğu gibi yeniden alınır satılır hale getirildiğini`` öne süren Ekinci, ``Sayın Ecevit, yeniden Güneş Motel yolunu açmıştır. Bunu son derece vahim buluyoruz`` diye konuştu. MHP`nin millete verdiği sözlerin tersine, milli ve manevi değerlerle ``harakiri`` yaptığını savunan Ekinci, ``Sayın Ecevit, (Bahçeli sol partiyi), MHP`yi kongrede kurtarabilir, ama bu milletin elinden kurtaramaz. MHP`yi bu milletin elinden sandıkta kimse kurtaramaz`` diye konuştu.


Diğer Politika Haberleri