Düşük kar uyarısı moral bozdu

ABD ve Avrupa piyasaları, büyük şirketlerin düşük kar uyarılarıyla inişe geçti. Yatırımcılar faiz oranlarında indirim bekliyor.

Bigpara Haber
ABD piyasaları Merrill Lynch’in mevcut piyasa koşullarında 2. çeyrek karında gerileme beklediğini açıklamasının ardından sert bir düşüş yaşadı. Gecen yıl aynı dönemde hisse başına 1.01 dolar kar getiren şirket, bu yıl ikinci çeyrekte 52-57 cent kar tahmininde bulundu.

Bunun yanısıra, Goldman Sachs’ın da 39 teknoloji şirketi için kar beklentilerini düşürmesi, piyasaları olumsuz etkiledi. Uzmanlar, yatırımcıların hareket etmek için iyi haberler beklediği düşüncesinde.

Avrupa borsalarında işlem gören hisse senetleri, özellikle ikinci seansta, Avrupa’nın en büyük bilgisayar hizmet şirketi Cap Gemini’nin düşük kar uyarısının ardından inişe geçerek yüksek sayılabilecek oranlarda değer kaybetti.

Piyasalar beklemede
ABD hisse senedi piyasaları bugün başlayan ve sonucu yarın açıklanacak Amerikan Merkez Bankası’nın (FED)sonuçlarını beklemeye başladı. Genel beklenti çeyrek puanlık bir indirim yönünde yoğunlaşırken yarım puanlık bir indirim de telaffuz ediliyor.

Diğer Genel Haberleri