Düşmanımız P&G’ye karşı Unilever ile ortaklık yaptık

Bigpara Haber
DÜNYANIN ilk hijyenik pedinin yaratıcısı Kimberly-Clark, Türkiye’deki en büyük rakibi P&G’ye karşı Unilever ile işbirliği yaptı. İki yıl önce Kotex, Huggies, Kleenex gibi markalarıyla Türkiye pazarına giren Kimberly-Clark, Türkiye’yi kendine üretim üssü olarak da seçti.
 
“Unilever ile düşmanımızın ortak olması bizi Türkiye’de ortak bir stratejiye yöneltti” diyen Kimberly-Clark Türkiye Genel Müdürü Ari Melamud, “Unilever, en büyük rakibi P&G karşısında Türkiye pazarında daha da güçlenmek için bizim ürünlerimizi 140 bin satış noktasında satmaya başladı.
 
Artık, Huggies, Kotex gibi markalarımız Dove, Elidor, Omo ile aynı yerde satılıyor” dedi. Melamud, Türkiye’de çocuk bezinden sonra kağıt mendil ve kadın bağı da üreteceklerini belirterek, 3 yıl içinde pazar ikinciliğini hedeflediklerini söyledi.

Melamud, “Dünyada öncelikli yatırım alanı olarak belirlediğimiz 6 ülkeden bir tanesi de Türkiye. Türkiye’de ürettiğimiz ürünleri başta Rusya ve İsrail’e yolluyoruz” diye konuştu. Türkiye’de yılda 1,6 milyan adet ped tüketiliyor, pazarının büyüklüğünün ise 200 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Diğer Genel Haberleri