'Dünya resesyona girebilir'

Morgan Stanley Yöneticisi Sharma Çin'de gelecek yıl da devam edecek bir yavaşlamanın küresel ekonomik büyümeyi yüzde 2'nin altına çekebileceğini, bu durumun dünyayı resesyona itebileceğini söyledi

Bigpara Haber

Morgan Stanley Yatırım Yönetimi gelişen piyasalar yöneticisi Ruchir Sharma, Çin’de gelecek yıl da devam edecek bir yavaşlamanın küresel ekonomik büyümeyi yüzde 2’nin altına çekebileceğini belirtti. Sharma, yüzde 2 eşiğini bir dünya resesyonuna eşdeğer görüyor. Sharma’nın tahmini gerçekleşirse bu, ABD’de daralma olmadan gerçekleşen 50 yıldan bu yana ilk küresel gerileme olur.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Sharma Bloomberg’e verdiği röportajda, “Gelecek küresel resesyon Çin tarafından gelecek. Önümüzdeki birkaç yılda Çin’in küresel ekonomideki en büyük kırılganlık kaynağı olması yüksek bir ihtimal” dedi.

Çin’in büyümesi yavaşlarken, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olması dolayısıyla dünya üzerindeki etkisi büyük. Morgan Stanley’e göre Çin geçtiğimiz yıl küresel büyümenin yüzde 38’ini oluşturdu. 2010’da bu seviye yüzde 23 idi. Çin dünyanın en büyük bakır, alüminyum ve pamuk ithalatçısı. Brezilya’dan Güney Afrika’ya pek çok ülkenin en büyük ticaret ortağı.

Diğer Genel Haberleri