Dünya Bankası'ndan Çin'e kötü haber

Dünya Bankası, Çin için 2015 büyüme beklentisini yüzde 7,1'den yüzde 6,9'a, 2016 büyüme beklentisini ise yüzde 7'den yüzde 6,7'ye indirdi.

Bigpara Haber

Dünya Bankası düşük emtia fiyatları dış finansman koşullarının gittikçe sıkılaştırılması nedenler başta olmak üzere Çin, Endonezya, Malezya, Filipinler, Tayland ve Vietnam'ı kapsayan Doğu Asya-Pasifik bölgesi ülkelerinin büyüme tahminlerinde revizyona gitti.

Dünya Bankası, Çin için 2015 büyüme beklentisini yüzde 7,1'den yüzde 6,9'a, 2016 büyüme beklentisini ise yüzde 7'den yüzde 6,7'ye indirdi. Asya ekonomilerinin durumunu değerlendiren Dünya Bankası, Çin'deki yavaşlama ve Fed'in faiz artırımından sonra kaynaklanacak olası etkilerin görünümü bulanıklaştırdığını kaydetti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Dünya Bankası Asya ekonomilerini durumunu değerlendirdiği raporunda Çin'de beklenenden daha büyük bir yavaşlamanın bölgenin geri kalanı için de tehlikeli yansımaları olacağı uyarısını yaptı. 

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artışına gitmesinin bölgede dalgalanmaları tetikleyebileceği belirtilen Dünya Bankası raporunda, 

"Fed'in faizleri artırması 2013'teki 'taper tantrum' olayındaki gibi piyasa reaksiyonlarını tetikleyebilir, bölge ülkelerinin para birimlerinin değerinde sert düşüşlere neden olabilir, sermaye akışının hızla kesilmesine ve likiditenin sıkılaşmasına yol açabilir" değerlendirmesi yer aldı. 

Diğer Ekonomi Haberleri