Draghi'den 'enflasyon' uyarısı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, yıl sonunda ekonomiye verilen desteği azaltma planlarını tekrar teyit etti ancak enflasyondaki artışın başlangıçta beklenilenden daha yavaş olabileceği uyarısında bulunarak büyüme görünümüne yönelik temkinli yaklaşım ortaya koydu.

Bigpara Haber

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi bankacılık konferansında yaptığı açıklamada "Şirketler büyüme ve enflasyon görünümü konusunda daha fazla şüpheli olmaya başlarsa, kar marjlarındaki daralma daha kalıcı olabilir" dedi.

Draghi ayrıca "Bu, arz talep enflasyonunun yükselme hızını ve dolayısıyla önümüzdeki çeyreklerde görmeyi umduğumuz enflasyon seyrini etkileyecek...Orta vadeli görünüme yönelik belirsizlikler arttı" dedi.

Haberin Devamı

ECB uzun zamandır 2.6 trilyon euroluk tahvil alım planını yıl sonuna kadar sonlandımayı planladığını ve faiz oranlarını en azından önümüzdeki yaz "boyunca" tarihi düşük seviyelerde tutmayı hedeflediğini söyledi.

Draghi ayrıca ekonomik büyümenin önümüzdeki yıllarda devam etmesini beklediklerini ve ekonomide son dönemdeki ivme kaybının, ekonomik büyümenin gücüne yönelik soru işaretleri yarattığını ifade etti.

Şu anda ekonomide geçici bir ivme kaybı gördüklerini, büyümedeki bu seyrin yatırımları etkilediğine dair pek kanıt gözükmediğini belirten Draghi ücretlerdeki artışın fiyatlara yansımasının görece sınırlı olmaya devam etiğini de dile getirdi.

Diğer Ekonomi Haberleri