Draghi piyasalara ne mesaj verdi?

Frankfurt'ta AMB basın toplantısında konuşan Draghi, Yunanistan'ın borcunda azaltıma gidilmesi gerektiğini söyledi

Bigpara Haber

“Varlık alım programı düzgün bir şekilde işlediğini ifade ettiğini” söyleyen Draghi, “Yunanistan’ın Euro Bölgesinde kalacağına ilişkin şüphelerin artmasına rağmen bölge ekonomisi büyüme işaretleri ve yatırımlarda bir artış potansiyeli gösteriyor” dedi.

“Daima Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nde kalmaya devam edeceği varsayımı ile hareket ettiklerini” belirten AMB Başkanı, bu konuda şüphe duymadıklarının altını çizdi.

Haberin Devamı

Yunan meclisinin kurtarma paketini onaylaması ve Euro Grubu Maliye Bakanlarının Yunanistan’a köprü finansman onaylaması hakkında “Nihayet bir şeyler değişti” yorumunu yapan Draghi, “ELA’nın arttırılmasına ilişkin koşullar sağlandı” dedi.

Draghi, Euro Bölgesi’nin ekonomik toparlanmasının Yunanistan krizine rağmen devam ettiğini, finansal piyasaların ise bundan olumsuz etkilenmediğini ve yolunda gitmeye devam ettiğini söyledi.

“AMB Yönetim Kurulu’nun para politikasını sürdürmeye devam edeceğini ve enflasyondaki trendler ile orta vadede fiyat istikrarına konsantre olacağını” söyleyen Draghi, “Piyasa volatilitesinde kayda değer bir artış gözleniyor” ifadelerini kullandı.

“Beklenmedik bir sıkılaşma yaşanır veya fiyat istikrarına yönelik görünüm değişiklik  sergilerse, Yönetim Kurulu tüm enstrümanları ile cevap verecektir” diyen Draghi, “para politikalarının  ekonomik riskleri hesaba kattığını” sözlerine ekledi.

Diğer Ekonomi Haberleri