Dr. Oetker Pizzalarıyla Türkiye’de

Bigpara Haber
Almanya’nın en çok satan hazır pizzası Ristorante Pizza’nın tanıtımını yapan Oetker, ‘Türkiye’ye yeni bir ürün programı ile girmeye karar verdik’ dedi.


Almanya merkezli gıda üreticisi Dr. Oetker dondurulmuş pizza ürünleriyle Türkiye pazarına girdi. İnce hamurlu Ristorante Pizza markasını satışa sunan Dr. Oetker’in fason üretimini Dardanel’in yapacağı belirtildi. Ristorante Pizza’nın tanıtımı için Türkiye’ye gelen Dr. Oetker International Yönetim Kurulu Üyesi ve şirketin kurucusu Dr. Oetker’in dördüncü kuşaktan torunu Richard Oetker, Türkiye’de dondurulmuş gıda tüketiminin düşüklüğünün pazara girmelerinin başlıca nedeni olduğunu söyledi.


İTİCİ GÜÇOLACAGIZ;

Türkiye pazarının itici gücü olcaklarını söyleyen Oetker, “Bu pazara yeni ürün programıyla girmeye karar verdik dedi. Oetker, Ristorante Pizza’nın Almanya’nın en çok satan hazır pizzası olduğunu belirtti. Dr. Oetker Türkiye Sorumlusu Bahri Yağımlı, yaklaşık 15 milyon adetlik dondurulmuş pizza pazarından kısa vadede yüzde 20’lik pay almayı hedeflediklerini söyledi.Yıllık cirosu 4 milyar dolar olan Dr. Oetker, marka adı olarak Türk tüketicilerinin yakından bildiği bir isim. Dr. Oetker’in hazır çorba, puding, kakao ve pasta yapım malzemeleri yerli bir firmanın aldığı lisansla Türkiye’de satılıyordu. (MİLLİYET)

Diğer Girişim Haberleri