DP`de istifa depremi

DP Genel Başkanı Mehmet AĞAR istifa etti

Bigpara Haber

DP lideri Mehmet Ağar, seçim sonuçlarının alınmaya başlamasından sonra saat 19.30`da basın müşavirliğine yazılı bir not gönderdi ve istifasını sundu.

MİLLİYET

Mehmet Ağar bıraktığı notta, DP Genel Başkanlığı`ndan istifa ettiğini açıkladı.

AĞAR`A İSYAN VARDI

Demokrat Parti lideri Mehmet Ağar`ın seçim listelerinin hazırlanması sırasında hakkında çıkan iddialar nedeniyle görevden aldığı teşkilat işleri eski Başkanı Mümtaz Yavuz, bugün ilk isyan eden isim oldu. Yavuz ilk seçim sonuçlarının gelmeye başlaması üzerine DP`nin basın merkezine çıkarak bir basın toplantısı düzenledi.

Listelerin hazırlanmasında dost, akraba, askerlik arkadaşlığı ilişkilerine önem verildiğini belirten Yavuz, il başkanlarınını aday yapılmadığını söyledi. Teşkilatların dışlanması nedeniyle partilerde inanç kaybı olduğunu söyleyen Yavuz, "Bunu birilerinin izah etme zournluluğu var, teşkilatlar gelip bu meselenin hesabını soracak" diye konuştu.

Yavuz Türkiye`de siyasetin liderlere endeksli olduğunu belirterek Ağar`ın hesap vermesi gerektiği imasında bulundu.

Mümtaz Yavuz`un basın toplantısı sırasında bir olay çıkması ihtimaline karşı 20 kadar polis alt katta hazır bekletildi.

Yavuz, Ağar öncesi dönemde DYP eski lideri Tansu Çiller`in eşi Özer Çiller`e yakınlığıyla tanınıyordu.

ANAP`ta sessizlik

1983`ten bu yana ilk kez genel seçimlere girmeyen Anavatan genel merkezinde sessizlik hakim. Seçim merkezi oluşturulmayan genel merkezde seçim sonuçları partinin basın birimi takip ediyor. Parti binası ile çevresindeki polis sayısının partililerden daha fazla olması da dikkati çekiyor.

Diğer Genel Haberleri