Dövizle oynayanı yakarım

Bigpara Haber
Bakan olduğu sürece, dövizle oynanmasına izin vermeyeceğini belirten Türker, sonu hapis bile olsa ilan edeceğini söyledi.

İTO Meclisi`nde söz alan Devlet Bakanı Masum Türker, dövizle oyun oynandığını ve buna, bakan olduğu sürece asla izin vermeyeceğini söyledi. Türker, dövizle oynayanların, halkın ekmeğiyle oynadığını ve sanayicinin, tüccarın maliyetini artırdığını, devletin de vergi değerlerini düşürdüğünü vurgulayarak, `Bu ülkede bir siyasi çıkacak ansızın `seçimi durduralım, Nisan ayına erteleyelim`...diyecek ve dolar birdenbire fırlayacak. Akşamleyin cebindeki 1 milyon lirayla 3 ekmek alabilen vatandaşın sabahleyin 2.7`sini almasına sebep olacak. Ve biz seyirci kalacağız. Artık o yağma yok. Ben bakan olduğum sürece dövizle oynayan, dövizi alıp satanı ilan ederim. Sonu hapis de olsa` dedi

Bu ülkede her şeyin yanlış anlatıldığını ve kavramların yanlış bilindiğini de kaydeden Türker, iş aleminin Mali Milat`ı erteleterek, aslında vergi dilimlerinin düşmesini engellediğini söyledi. Türker, `Asıl kavga etmeniz gereken `Nereden Buldun`la hiç kavga etmiyorsunuz`` dedi. Türker, Mali Milat nedeniyle yastık altından çıkıp bankaya yatan para miktarının 7.2 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Türkiye`yi küresel ekonomiye hazırladıklarını da söyleyen Türker, asıl amaçlarının, Türk girişimciler için uygun yatırım ortamı yaratmak olduğunu kaydetti.

Diğer Genel Haberleri