Dövizde sıcak gelişmeler!

Dolar uluslararası piyasalarda değer kaybetmesine karşın içeride değer kazanıyor

Bigpara Haber

Dolar uluslararası piyasalarda değer kaybetmesine karşın   içeride değer kazanıyor.

HÜRRİYET

Euro ise başlarda dolardan daha kuvvetli bir performans göstermesine karşın sonrasında gelen satışlarla zayıfladı. Ancak son yarım saatte euro tekrar hzılı bir yükselişe geçti.

Piyasada yurtdışı kaynaklı alım olduğunu belirten analistler, ekonomilere yönelik riskler ve Japon yenindeki yükselişin carry trade pozisyonlarını tehdit etmesi nedeniyle özellikle gelişmekte olan para birimleri üzerinde baskı olduğuna dikkat çekiyor. Bu paralelde Macaristan`dan Güney Afrika`ya, Türkiye`den Polonya`ya kadar gelişmekte olan ülke para birimlerinde yüzde 2`yi geçen düşüşler izleniyor.

DOLARDAN KAÇAN ALTINA KOŞUYOR!!! Tıklayın...

ALTIN VE PETROL ZİRVEDEN İNMİYOR... Tıklayın...

Eco Yatırım`ın raporunda, ABD ekonomisindeki resesyon riskinin tüm ekonomileri etkileyeceğine yönelik endişelerin kurları yukarı çektiği belirtildi. Raporda, bu durumun özellikle gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde etkili olduğu kaydedildi. Ayrıca bu akşam açıklanacak olan dış ticaret rakamına ilişkin olumsuz beklentilerin de doları tetiklediği ifade edildi. 

Öte yandan bazı uzmanlar, Kuzey Irak`taki operasyonun bitip bitmediğine ilişkin oluşan belirsizlik ve gelen çelişkili haberlerin de piyasadaki tansiyonu yükselttiğini kaydediyor. Ancak doların yükselişindeki asıl etki yurtdışından kaynaklanıyor.   

Saat 13:50 itibariyle dolar serbest piyasada 1.1980 YTL seviyesine kadar tırmandı ve 1.20`ye dayandı. Dolarda düne göre yaşanan artış yüzde 1.6 olarak kaydedilirken, aynı saat itibariyle euro ise yüzde 1.9`luk değer artışı ile 1.8170 YTL`ye çıktı.

Euro, sabah saatlerinde geçen yıl Ağustos ayı sonlarından bu yana ilk kez 1,8000 YTL seviyesini görmüş, ancak bu seviyeden gelen satışlarla 1.7860`a kadar gerilemişti.

Diğer Genel Haberleri