Döviz manipülasyonuna karşı harekete geçti

Royal Bank of Scotland, döviz kurları manipülasyonu soruşturmalarına adı karışan 2 traderını geçici olarak görevden uzaklaştırdı

Bigpara Haber

Royal Bank of Scotland, döviz kurları manipülasyonu soruşturmalarına adı karışan 2 traderını geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

İngiliz Royal Bank of Scotland, döviz kurları manipülasyonu soruşturmalarına adı karışan 2 traderını geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

BBC`nin haberine göre, RBS`in hamlesi, Londra`daki başka 3 büyük bankasındaki bazı yetkililerin işlerine son verilmesinin ardından geldi.

İngiltere, ABD ve İsviçre`deki regülatörler, bankaların, döviz kurlarında manipülasyona göz yumup yummadıklarını araştırıyor.

Küresel forex piyasalarının günlük değeri 3 trilyon sterlini buluyor.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Dünyadaki toplam döviz işlemlerinin yüzde 40`ını kapsayan Londra, piyasanın merkezinde duruyor.

Haberler, Citigroup, JP Morgan ve Standard Chartered`daki yetkililerin, işlerinden ayrılmayı kabul ettiğini, ancak hiçbirinin şimdilik kusurlu davranışta bulunduklarını kabul etmediklerini söylüyor.

Döviz manipülasyonu iddialarına bağlı olarak bu zamana kadar görevleri sonlandırılan yetkililer arasında Citigroup`tan Roham Ramchandani, Standard Chartered`dan Matt Gardiner ve JP Morgan`dan da Richard Usher bulunuyor.

RBS yorum yapmayı reddetse de, bankanın adı, son haftalarda regülatörlerün iletişime geçtiği bankaların arasında yer alıyor.

Diğer Döviz Haberleri