Dolar/TL'de yeni rekor: 3,1130

Güne 3,09 ile başlayan dolar/TL rekor üzerine rekor kırıyor.

Bigpara Haber

Güne 2.09'ün üzerinde başlayan dolar, yükselişini sürdürerek rekorunu 3.11'in üzerine taşıdı. Kur tarihi zirveyi 3.1130'ye çıkardı. Dolar bankalararası piyasada saat 13:58 itibariyle 3.0995 seviyesinden işlem gördü.

Jeopolitik endişeler, dolardaki küresel güçlü seyir ve bugün olduğu gibi gelişmekte olan ülke para birimlerindeki satış eğilimi TL'yi baskılayan unsurlar olarak ön plana çıkmaya devam ediyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın dünkü başkanlık sistemi açıklamaları öncesi 3.0715 seviyesinde işlem gören ve dün 3.0974'e kadar yükselen dolar/TL bu sabah güne 3.09 civarında başlamıştı.

Haberin Devamı

Bankacılar başkanlık konusunun referandum ile sonuçlanabilecek siyasi tartışmalara neden olması ve bu sürecin gündemi reformlardan uzaklaştırma ihtimalinin piyasalarda endişeye yol açtığını belirtiyor.

Başkanlık sistemine geçiş için anayasa değişikliği gerekirken, AKP'nin Meclis'te bir anayasa değişikliğini tek başına referanduma taşıyabilmek için gereken 330 oya ulaşmakta en az 14 sandalyeye daha ihtiyacı bulunuyor.

 

Diğer Ekonomi Haberleri