Dolar/TL 2,55 seviyelerinde

TL bugün iç siyasi gelişmeleri ve küresel piyasaları izleyecek...

Bigpara Haber

Gelişmekte olan piyasalardan dün negatif ayrışarak, dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimlerinin başında yer alan TL'de bugün iç siyasi gelişmeler ve küresel piyasalar izlenecek. TL dün dolar karşısında yüzde 0.9 değer kazanırken, benzer para birimleri yüzde 0.5 ile yüzde 1.3 arasında değer kazanıyordu. Dolar/TL dün akşam saatlerinde 2.57'nin hemen altında işlem görürken bugün de güne 2,56 seviyesinden başladı. Saat 10.45 itibariyle dolar/TL 2,5560 TL seviyesinden işlem görüyor.

Reuters'in haberine göre; aynı saatte sepet bazında TL 2.6777/2.6822, Euro/TL 2.7963/2.8014 seviyesindeydi. Yatırımcılar Fed'in geçen hafta faizlerin önümüzdeki dönemde seyri konusundaki yumuşak açıklamalarının ardından uzun dolar pozisyonlarını azaltarak doların keskin şekilde değer kaybetmesine neden oldular. ABD'de dün enflasyon başta olmak üzere yayımlanan veriler ise doları destekledi. Özellikle enflasyonun aylık bazda tekrar artıya geçmesi Fed'in bu yıl içinde faiz artıracağı beklentilerini destekliyor.

Haberin Devamı

TCMB, FED VE FITCH İLE BELİRSİZLİK AZALDI

TL dün gelişmekte olan ülkelerden negatif ayrışsa da bankacılar TCMB'nin ve Fed'in geçen haftaki faiz kararlarının ve Fitch belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla TL üzerindeki satış baskısının azaldığına da dikkat çekiyorlar. Bankacılar TL'nin bu üç gelişme ile 2.6488 seviyesindeki zirvesinden yönünü aşağı çevirdiğini belirtiyorlar.

Diğer Döviz Haberleri