Doların yine ateşi yükseliyor

Yurtiçinde belirsizliğin sürmesi kur üzerinde yukarı yönlü baskılara neden oluyor

Bigpara Haber

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin yeniden artması ve yurtiçinde belirsizliğin sürmesi kur üzerinde yukarı yönlü baskılara neden oluyor.


Bankalararası piyasada dolar/TL 2,22 seviyesini aştı. Güne 2,2190 liradan başlayan dolar, en düşük 2,2142`yi gördükten sonra yükselerek 2,2314 liraya kadar çıktı.

Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert, Geçen haftaki Hazine ihaleleri sonrasında bonolara biraz alım geldi ancak bu hafta başından beri piyasadan yine çıkış söz konusu. Hacimler son aylarda olduğu gibi hâlâ düşük. Global olarak piyasalar kötü ve içeride de seçim baskısı var dedi ve ekledi: Öte yandan TL`de değer kaybının devam edeceği ve TCMB`nin fonlamayı mecburen daha da kısacağı algılaması da bono tarafında etkili. Verim eğrisi genelinde yine tüm vadelerde getirilerde artış var. Kısa kağıtlarda fonlama kaygısı, uzun kağıtlarda ise ABD tahvil faizlerini takiben sıkıntılı hava var. Euro/TL ise 3,0750 seviyelerinden alıcı buluyor.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Analistler, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin yeniden artmasının yanı sıra yurtiçindeki belirsizliklerin de kur üzerinde yukarı yönlü baskılara neden olduğunu belirterek, dolar/TL`de yukarı yönlü hareketin sürmesi halinde 2,23 seviyelerinin direnç olarak takip edileceğini ifade ediyor. Bu seviyenin kırılması halinde 2,25 seviyesinin gündeme gelebileceğini öngören analistler, olası düşüşlerde ise 2,19 - 2,20 seviyelerinin ise destek konumunda olacağını kaydediyor.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

10 YILLIK TAHVİL YÜZDE 11`İ AŞTI

ABD`de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi ve dün açıklanan Çin verisinin ardından piyasalarda global olarak olumsuz bir hava oluşurken, hacimlerin oldukça düşük olduğu tahvil bono piyasasında 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi işlem bazında en son Ocak sonunda gördüğü yüzde 11,01 seviyesine yükseldi.

Diğer Döviz Haberleri