Doların yeniden ateşi yükseldi

Dolar/TL kuru 2.3070 seviyesini görerek 29 Ocak'tan bu yana en yüksek düzeye çıktı

Bigpara Haber



Dolar/TL kuru 2.3070 seviyesini görerek 29 Ocak'tan bu yana en yüksek düzeye çıktı.

Dolar/TL 2.3070 seviyesini görerek 29 Ocak'tan bu yana en yüksek düzeye çıktı. ABD'de işsizlik oranının 6 yılın en düşük seviyesine inmesi ve Ortadoğu'da gerilimin tırmanması doları destekledi. Kur saat 17:19 itibariyle dünkü kapanışa göre yüzde 1,47'lik artışla 2.3026 seviyesinde.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

ABD'de Eylül ayında istihdamın 248.000 artarak beklentileri aşması doları 4 yılın en yüksek seviyesine taşıdı. Gelişen piyasa kurları dolar karşısında kayıpları artırırken, ABD para birimi karşısında bugün en çok değer kaybeden gelişen piyasa kuru yüzde 1.71 ile Polonya zlotisi oldu. TL de yüzde 1.62'lik kayıpla en çok kaybeden ikinci gelişen piyasa para birimi oldu.

Gelişen piyasa kurları arasında dolar karşısında en çok değer kaybeden üçüncü kur da yüzde 1.61 ile GÜney Afrika randı oldu. Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimine gidecek olan Brezilya para birimi real ise yüzde 0.23 ile sınırlı kayıp yaşadı.

Dolar/TL kurunun yükselmesinde en önemli faktör olarak başta beklenenden iyi gelen istihdam verisi olmak üzere ABD ekonomisinin toparlanmaya devam ettiğine yönelik işaretler ile yurtdışında doların güçlenmesi etkili olurken, IŞİD terör örgütünün yarattığı tedirginliğin de nedenler arasında yer aldığı belirtiliyor.

Diğer Döviz Haberleri