Dolardan yeni rekor!

Dün rekor kıran dolarda tarihi yükseliş bugün de devam ediyor...

Bigpara Haber

Dolarda yükseliş durmuyor. Sabah uluslararası piyasalarda 2.07 TL`yi gören dolar öğleden sonra 2.07 TL`yi de aşarak yeni rekoruna ulaştı.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı`nın dünkü açıklamaları ve Suriye`ye müdahale işaretleriyle gerilen piyasalarda dolar tutulmuyor.

Sabah saatlerinde Asya piyasalarında 2.07 TL`den  işlem gören dolar / TL öğleden sonra bu seviyeyi de aşarak yeni bir rekor kırdı. Dolar serbest piyasada 2.0733 TL`den işlem görerek yeni rekoruna ulaştı.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Hürriyet`in haberine göre; özellikle Suriye gerginliğinin etkisiyle doların gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine karşı önlenemez yükselişi sürüyor. TL karşısında günlük yüzde 1,50`yi aşan yükselişle rekor kıran dolar Hindistan Rupisi karşısında da tarihi rekorlarını yeniledi. Hindistan para birimi rupi bugün dolar karşısında rekor düşük seviye olan 68.85`e kadar geriledi.

Rupi yüzde 3.7 kayıpla Ekim 1995`ten bu yana görülen en büyük bir günlük düşüşü kaydetti.

GOLDMAN SACHS`TAN DOLAR-TL AÇIKLAMASI

Öte yandan Goldman Sachs, TCMB Başkanı Başçı`nın ortaya koyduğu faiz oranlarının enflasyon yüzde 6.2`yi inene kadar faizleri yüzde 6.75`e
 yakın tutma stratejisinin iyimser varsayımlar altında çalışabileceğini bildirdi.

Goldman Sachs, TCMB`nin bu yeni politikası ışığında faiz beklentilerini değiştirdiğini ve faiz artırım tahminlerini 2014`e ötelediğini belirtti. Ayrıca Goldman Sachs 5 gün önce açıkladığı ABD Doları/Türk Lirası paritesi için 1.95, 2.0 ve 2.2 olan 3, 6 ve 12 aylık tahminlerine yönelik risklerin yukarı yönlü arttığını vurguladı.

İş hayatında vakit nakitse, Turkcell EkipMobil ve Akıllı Araç hizmetinizde!

Diğer Döviz Haberleri