Dolardaki yükseliş nereye kadar sürecek?

Kur bugün 1.43 YTL`ye kadar tırmanırken Mart 2007`den bu yana en yüksek seviyesini gördü

Bigpara Haber

Dolar kurunda çok hızlı hareketler gerçekleşiyor. Kur bugün  1.43 YTL`ye kadar tırmanırken Mart 2007`den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Yatırımcıların dolarda yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ederken, biz de bu soruyu uzmanlara sorduk...



HÜRRİYET

Finans Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Ali Ağaoğlu, doların ilk etapta 1.4560 YTL`ye kadar yükselebileceğini ve buraya kadar bir sorun görünmediğini söyledi.

Ağaoğlu, Bu seviyeye kadar çıkış sağlıklı bir harekettir ve düzeltme olarak nitelendirilebilir. Ancak 1.4560`ın üzerine geçersek endişeler artabilir ve kurdaki yükseliş de hızlanır dedi. 

ING Bank Denetim Kurulu Üyesi Sarper V. Özten de yaşanan krizin ABD`den başladığını ve artık Avrupa`yı da etkisi altına aldığını belirtti. `Bu krizin Türkiye`yi etkilemesi de kaçınılmaz diyen Özten, şöyle devam etti:

Dolarda yaşanan yükselişin normal olduğunu düşünüyorum. Bence 1.50`ye kadar çıkabilir. Ancak bu seviyede bir direnç görüleceğini düşünüyorum. 

Yapı Kredi  Bankası Stratejik Planlama ve Araştırma Bölüm Başkanı Ahmet Çimenoğlu, Türkiye`de  doların, yabancı yatırımcıların Amerikan parasına güven duymalarından dolayı  değil, ülkeden çıkmak istedikleri için arttığını kaydetti.

Çimenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye`de eskiden gelen bir korku ve endişe bulunduğuna dikkati çekti. Çimenoğlu, Hala, dolar bir gün mutlaka artar diye düşünce var. İnsanlar, bu tip  dalgalanmalar oldukça ve dolar yükseldikçe haklı çıktıklarını düşünüyorlar.  Halbuki uzun vadede bakıldığında, örneğin dolar 1,20 seviyelerinde seyrettiğinde  aylarca, yıllarca dolarda beklerken bu sırada YTL faiz getirisi, kazancı gözardı  edilebiliyor. Dolayısıyla aslında dolara karşı bir zaaf söz konusu dedi.

Euro bölgesinde de doların değer kazandığına işaret eden Çimenoğlu, söz  konusu bölgede de avro satıp dolar almak gibi bir eğilimin bulunduğunu ve doların  gelecekte daha da değer kazanacağı beklentisi olduğunu kaydetti.

Diğer Genel Haberleri