Dolarda yön aşağı mı, yukarı mı?

Dün TCMB belirsizliğinin ortadan kalkmasının ardından düşüşe geçen dolar, yeni güne anlamlı bir değişim göstermeden başladı. Kurda işlemler 2,83 seviyelerinde gerçekleşiyor.

Bigpara Haber

Piyasaların bir süredir yakından izlediği Merkez Bankası başkanlığı ataması konusunda belirsizliğin ortadan kalkması ve yeni başkanın kurum içinden atanmasıyla dün kur ve faiz yönünü aşağı çevirdi. 

Dün güne 2.85 civarında başlayan dolar/TL atama haberinin ardından düşüşe geçti ve günü 2.83'ün hemen altında tamamladı. Kur bugün ise güne 2.8245/2.8260 seviyesinde başladı ve düne göre anlamlı bir değişim göstermedi.

Yatay bir seyir izleyen dolar, öğle saatleri itibariyle 2,83 seviyelerinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Görev süresi 19 Nisan'da dolacak TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın yerine mevcut durumda TCMB Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Murat Çetinkaya'nın atanmasına ilişkin kararname dün Bakanlar Kurulu toplantısında imzalandı. Bankacılar, kısa vadede atamaya olumlu tepki veren piyasaların bundan sonra para politikasının yönüne odaklanacağını belirtiyorlar.

USD/TL'DE GERİLEME DEVAM EDECEK Mİ?​

Meksa Yatırım

Dün TCMB Başkanı'nın Murat Çetinkaya olması ile TL bazlı varlıkların pozitif etkilendiğini gördük. Özellikle TCMB'ye dışardan bir atama yapılabileceği ve yeni başkanın faiz indirimine yönelik radikal bir tutum sergileyebileceği yönünde yorumlar TL'de kırılgan yaratan önemli unsurların başında gelmekteydi. Yalnız yeni başkanın TCMB içinden atanması bu yönüyle piyasaları mutlu etti ve parite 2.82 seviyelerinin aşağısını test etti. Tabii dolar endeksinde de aşağı yönde hareketin GOÜ para birimlerine pozitif yansıdığı gerçeğini de unutmamak gerekiyor. Bu noktada teknik olarak; 2.8250 desteğini izlemeyi sürdürüyoruz. Dün bu seviyelerin aşağısı test edilse de kalıcılık sağlanamadı ve 2.8360 direncine doğru yükseliş denemeleri yaşandı. Yalnız bu seviyelere yaklaşılmasının ardından dolarda satış baskısının oluştuğunu gözlemledik. Paritedeki gerilemenin devamı açısından 2.8250 desteğinin aşağısında kalıcılığın sağlanması gerekiyor. Bu sayede 2.8140 ve kısa vadede çok daha önem verdiğimiz 2.8050 seviyeleri hedef olarak takip edilecektir. 

Paritede yukarı yönde hareketlerin gözlemlenebilmesi için ilk olarak 2.8360 direncinin aşılması gerektiğini düşünüyoruz. Saatlik grafikleri baz alırsak 55 periyotluk üssel ortalama değerinin bu seviyeden geçmesi 2.8360 direncinin önemini artırmakta. Dolayısıyla bu direncin aşılmasını sağlayacak bir fiyatlamanın oluşması durumunda 2.8500 ve 2.8650 seviyelerinin hedef konumuna gelebileceğini hatırlatalım

Haberin Devamı

Dirençler: 2.8360 - 2.8500 - 2.8650

Haberin Devamı

Destekler: 2.8250 - 2.8140 - 2.8050

Diğer Döviz Haberleri