Dolarda 'Yellen' hareketliliği

Dolar/TL, Yellen'ın konuşması sonrasında 2,95 seviyesine yaklaştı.

Bigpara Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın Jackson Hole'da yaptığı konuşma sonrasında dolar/TL 2,95 seviyesine yaklaştı. Fed Başkanı Janet Yellen, Fed'in önümüzdeki haftalarda veya aylarda faizleri artıracağı yönünde inancı büyüdüğü sinyalini verdi.

Bu sabah 2.9370/2.9381 seviyesinde olan dolar/TL, Yellen'in konuşmaları sonrasında 2,9496 TL'ye kadar yükseldi. Kur ilerleyen dakikalarda 2,93 seviyesinin altını gördü.

Piyasada Çarşamba günü başlatılan sınır ötesi Suriye operasyonunun ilk etapta jeopolitik riskleri artırmasıyla görülen yoğun fiyatlamalar, harekatın uluslararası koalisyon güçleri ile ortak ve ABD destekli yapılmasının anlaşılmasıyla yavaşlamadı. Buna rağmen Suriye ve yurtiçinde güvenlik konusundaki gelişmeler de yakından izleniyor.

Haberin Devamı

Yurtiçi güvenlik gelişmelerine bakıldığında Şırnak'ın Cizre ilçesinde çevik kuvvet polis merkezine PKK tarafından bomba yüklü kamyonla yapılan saldırıda 11 polis hayatını kaybederken, 78 kişi de yaralandı.

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde geniş toprakları kontrol altında tutan IŞİD örgütünü Suriye sınırından temizlemek ve YPG'nin ilerleyişini önlemek için önceki gün sınır çizgisine birkaç yüz metre ötedeki Cerablus kentine yönelik askeri operasyona başlamıştı.

Diğer Döviz Haberleri